Sport

Goldman Sachs mizează pe Anglia că va câștiga EURO 2020

Americanii de la Goldman Sachs cred că Anglia va fi noua campioană europeană.
06.07.2021 | 14:15
Goldman Sachs mizeaza pe Anglia ca va castiga EURO 2020

Banca americană de investiții Goldman Sachs a ales Anglia drept viitoare câștigătoare a EURO 2020. Aceasta a fost concluzia unui studiu în care banca americană a analizat peste 6.000 de meciuri.

În cadrul studiului, s-au folosit meciuri disputate din 1980 până în prezent pentru a crea un model de probabilitate și predictibilitate.

Astfel, acesta a inclus elemente precum punctele forte ale echipelor, faptul că se joacă pe Wembley, tradiția și multe altele.

Drept urmare, cei de la Goldman Sachs au ales Anglia ca viitoare campioană la EURO 2020.

În ce privește cealaltă finalistă, cei de la Goldman Sachs consideră că Spania va trece la limită de Italia.

Conform studiului citat, Anglia are în acest moment 57,7% șanse să ajungă în finală și 31,9% să câștige turneul. Spania are 54,6% probabilitate să ajungă în ultimul act și 24,6% să se impună în finală. În schimb, probabilitatea ca Italia să joace finala de pe Wembley este de 45%  și de 22,4% să ridice trofeul. În fine, Danemarca are 42,3% șanse să ajungă în finală și 21,1% să câștige turneul.

Goldman Sachs anticipează că Anglia va învinge Danemarca, scor 2-1. Același scor este anunțat și la meciul Spania – Italia, însă cu prelungiri.

Inițial, cei de la Goldman Sachs au prezis că Belgia va câștiga turneul, însă această echipă a fost eliminată de Italia în sferturile de finală.

Anglia este favorită și la pariuri

Nu doar cei de la Goldman Sachs o văd pe Anglia favorită. Același lucru se întâmplă și la pariuri sportive.. Britanicii pornesc astfel cu prima șansă, având cota 2,50 să câștige trofeul. Italia e a doua favorită, cu cota 3,20, în timp ce Spania are cota 3,50. Danemarca are cele mai mici șanse la titlu, cota fiind de 10,00.

Pentru calificarea în finală, Anglia este văzută mare favorită, având cota 1,33. Italia are cota 1,74, urmată de Spania, cota 2,05, și Danemarca, cota 3,25. Toate aceste cote sunt preluate din oferta operatorului licențiat NetBet, care, pe lângă secțiunea de pariuri sportive, mai deține și cel mai mare casino online din România, unde sunt disponibile peste 2.000 de jocuri, table, poker, ruletă și blackjack live și loterii internaționale.

 Echipele probabile la cele două semifinale

 Italia – Spania (6 iulie, de la ora 22:00)

Italia l-a pierdut pe Spinazzola, care a fost operat după accidentarea din meciul cu Belgia. E o veste proastă pentru Roberto Mancini, care va trebui să mute astfel în echipa de start.

După victoria la lovituri de departajare contra Elveției, în sferturile de finală, Luis Enrique se gândește să facă mai multe schimbări în echipa de start, în special în centrul defensivei, dar și în atac.

  • Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson – Barella, Jorginho, Verratti – Chiesa, Immobile, Insigne.
  • Spania: Unai Simon – Azpilicueta, Eric Garcia, Laporte, Jordi Alba; -Koke (Llorente), Busquets, Pedri – Gerard Moreno, Morata, Olmo.

Anglia – Danemarca (7 iulie, de la ora 22:00)

În echipa de start a Angliei există un singur semn de întrebare, între folosirea lui Jadon Sancho, noul jucător al lui Manchester United, sau a lui Bukayo Saka.

De partea cealaltă, Danemarca va alinia cel mai probabil aceeași echipă precum în meciul cu Cehia.

  • Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice – Sancho (Saka), Mount, Sterling – Kane.
  • Danemarca:  Schmeichel – Christensen, Kjær, Vestergaard – Stryger, Højbjerg, Delaney, Maehle – Braithwaite, Dolberg, Damsgaard.

Finala EURO 2020 este programată duminică, 11 iulie, pe stadionul Wembley din Londra. Tot aici se vor disputa și cele două semifinale. Tocmai avantajul terenului propriu a fost unul dintre argumentele celor de la Goldman Sachs de a miza pe Anglia drept viitoare campioană la EURO 2020.