Fotbal international

Golgeterul Interului, Mauro Icardi, a fost la juniorii Barcelonei! De ce nu a rămas la catalani

24.10.2018 | 14:59
Golgeterul Interului Mauro Icardi a fost la juniorii Barcelonei De ce nu a ramas la catalani

Golgeterul argentinian al Interului, Mauro Icardi, a fost o bună perioadă de timp la juniorii Barcelonei! Informația a fost readusă la lumină de presa rivală din Madrid, mai precis în cotidianul Marca, înaintea meciului din grupa B a Champions League, FC Barcelona – Inter, care va avea loc miercuri, 24 octombrie, de la ora 22:00 pe cel mai mare stadion al Europei, Camp Nou.

Aceasta s-a întâmplat între anii 2008-2011, Mauro Icardi hotărând că este mult mai bine pentru el să accepte o ofertă venită din Italia, de la Sampdoria. De altminteri, jucătorul a explicat singur motivul pentru care a decis să lase Barcelona, deși mai avea contract până în 2013, când ar fi împlinit 21 de ani. Nu a fost vorba de dorința catalanilor de a scăpa de atacantul argentinian, ci decizia i-a aparținut pentru că simțea că locul său nu este în fotbalul spaniol, ci în cel italian.

Icardi a fost la juniorii Barcelonei. El a decis să plece în Italia

“Jocul Barcelonei era mult diferit de caracterisiticile mele. Fotbalul italian mi se potrivea perfect și de aceea am preferat să merg și să arăt ce pot acolo unde simțeam că voi fi în largul meu și îmi voi putea demonstra valoarea” – a spus doi ani mai târziu Mauro Icardi, demontând astfel unele păreri din presa spaniolă, conform cărora jucătorul ar fi plecat pentru că simțea că nu este băgat în seamă și că nu are viitor pe Camp Nou.

Mauro Icardi la juniorii Barcelonei. A simțit însă că fotbalul italian i se potrivește mai bine și a plecat la Sampdoria. Acum e golgeterul lui Inter
Mauro Icardi la juniorii Barcelonei. A simțit însă că fotbalul italian i se potrivește mai bine și a plecat la Sampdoria.

Și Abian Morano, agentul lui Mauro Icardi, este convins că acesta a făcut alegerea corectă când a decis să plece de la Barcelona în fotbalul italian. “Numai așa a putut ajunge astăzi jucătorul profesionsit cu calitatea și randamentul pe care vedem că îl dă astăzi în Italia în mod constant. La Barcelona, dacă ar fi rămas, ar fi riscat enorm să se rateze, pentru că ei au un cu totul alt sistem de joc, în care nu există acel număr 9 pur, omul care să stea acolo, în gura porții, să fie la locul potrivit pentru a finaliza”.

A venit în Spania cu familia în 2001

Mauro Icardi a ajuns în Spania în 2001, ca urmare a situației materiale precare pe care o avea în Argentina familia sa. Familia Icardi s-a stabilit în Insulele Canare, iar Mauro a mers să joace la o echipă mică, Union Deportivo Vecindario. Șapte ani mai târziu, la un turneu la care au fost prezenți și scouteri ai catlanilor, Icardi a impresionat și a atras imediat atenția trimișilor Barcelonei.

I s-a propus, pentru că avea 15 ani, să semneze o înțelegere, pentru că nu putea încheia contract de muncă, fiind minor, pentru o perioadă de cinci ani. Și Pep Guardiola, care se afla atunci pe banca Barcelonei, l-a primit cu brațele deschise, însă Mauro a simțit că jocul Barcei nu i se potrivește și a riscat atunci , în 2011, dar a fost un risc de învingător, pentru că astăzi este unul dintre cei mai buni atacanți din lume.