Sport

Golgheterul bolizilor! Pe lângă trofee, Karim Benzema colecționează și mașini de lux, ce valorează milioane de euro

Karim Benzema, cel mai în vogă fotbalist al momentului, are o colecție impresionantă de bolizi, chiar dacă nu e pe primul loc în topul salariilor de la Real Madrid
03.06.2022 | 21:52
Mașinile de lux din colecția lui Karim Benzema valorează peste 7 milioane de euro
ADVERTISEMENT

Karim Benzema (34 de ani) este de departe fotbalistul momentului în fotbalul internațional. Deși poate părea incredibil, având în vedere performanțele și lotul de jucători cu care a obișnuit Real Madrid de-a lungul anilor, în acest sezon atacantul francez a fost principalul motor al „galacticilor”. Practic, madrilenii au câștigat a 14-a Ligă a Campionilor din istorie și un nou titlu în LaLiga doar datorită reușitelor fotbalistului născut la Lyon.

Karim Benzema colecționează trofee și mașini de lux. Bolizii săi valorează peste 7 milioane de euro

Golgheter pur-sânge, Benzema are și o altă pasiune, pe lângă aceea de-a le face zile fripte apărătorilor adverși. Atacantul are o colecție impresionantă de mașini de lux, în valoare de peste 7 milioane de euro, pe care FANATIK v-o prezintă în următoarele rânduri.

ADVERTISEMENT

Bugatti Chiron, ultima achiziție de lux a lui Karim Benzema

Ultimul bolid de lux adăugat la colecția lui Karim Benzema este un Bugatti Chiron, care valorează nu mai puțin de 3 milioane de euro. Nici nu e de mirare că a băgat atât de adânc mâna în buzunar pentru a-și cumpăra acest model, superstarul lui Real Madrid fiind un fan înrăit al producătorului francez de automobile. Din colecția atacantului face parte și un Bugatti Veyron, pe care a plătit 2 milioane de euro. Modelul este atât de rar, încă Benzema este doar unul din cei cinci propietari din întreaga lume.

Bugatti Chiron este un adevărat avion pe patru roți, având în vedere performanețe incredibile pe care le atinge. Această mașină are 1500 de cai-putere, o viteză maximă de aproximativ 420 de kilometri pe oră și poate atinga suta în mai puțin de două secunde și jumătate. Chiron este mai mult decât un hypercar, ce poate ajunge la 300 de kilometri pe oră în numai 13,6 secunde.

ADVERTISEMENT
  • 3 milioane de euro costă Bugatti Chiron, cea mai scumpă piesă din colecția de mașini a francezului

Italienii de la Ferrari, favoriții lui Benzema

Deși are în colecție două modele de la Bugatti, brandul preferat al lui Karim Benzema este Ferrari. Francezul este fanul italienilor încă din copilărie, „căluțul roșu” fiind cel care a dat naștere pasiunii sale pentru mașini. Pe contul oficial de Instagram, proaspătul câștigător al Ligii Campionilor poate fi văzut conducând mai multe modele de la Ferrari, cum ar fi 488 Pista, 488 Spider sau GTC4 Lusso.

ADVERTISEMENT
ferrari 458 spider1318
Karim Benzema și al său Ferrari 488 Spider

Mercedes C65 AMG și Audi RS 6, mașinile de zi cu zi a francezului

Clasa G de la Mercedes este extrem de populară în rândul vedetelor, deoarece are un design destul de discret, comparativ cu alți bolizi de lux. G65 AMG  valorează în jur de 235 de mii de euro și are 612 cai putere și este un off-road cu un motor V12 exploziv.

Din aceeași categorie face parte și Audi RS 6, despre care Benzema a afirmat că este mașina sa ideală pentru uzul de zi cu zi. Versiunea pe care o deține „galacticul” a fost creată în 2020, are 600 de cai-putere și costă peste 140 de mii de euro. Audi RS 6 are o viteză maximă de aproximativ 400 de kilometri la oră și poate atinge suta în doar 3,6 secunde.

ADVERTISEMENT

SLR MCLaren, la fel ca Donald Trump sau Michael Jordan

Internaționalul francez deține și un SLR McLaren, aceasta fiind o mașină sport pentru colecționari. Colaborarea dintre Mercedes și McLaren a fost de-a lungul timpului extrem de populară printre celebrități. SLR McLaren a costat jumătate de milion de euro și face parte și din garajul lui Donald Trump, Michael Jordan, Fernando Alonso, Beyonce sau din cel al Rihannei. Are un design spectaculos, un motor puternic 5.4 V8 cu 626 de cai-putere și șasiu din fibră de carbon.

Audi RS 4, „doar” 80 de mii de euro

Audi RS 4 este probabil cea mai ieftină bijuterie din garajul de peste 7 milioane de euro a lui Karim Benzema. Totodată, acest model al constructorului german este și una dintre cele mai vechi mașini pe care le deține francezul. Contractul lui Real Madrid cu Audi a făcut ca „Los Blancos” să se bucure de diferite autovehicule de-a rândul anilor. Cu toate acestea, RS 4 este unul dintre puținele care a rămas în colecția golgheterului madrilean.

Modelul pe care îl deține Karim Benzema este unul de a doua generație, produs în anul 2006. La vremea respectivă, Audi RS 4 era echipat cu 420 de cai-putere și un motor V8, prețul său începând de la 82 de mii de euro.

Mini Cooper S, prima mașină a lui Karim Benzema

Karim Benzema a început fotbalul la Lyon și, până când Real Madrid a plătit 35 de milioane de euro pentru transferul său, în 2009, a avut venituri mult mai modeste. Atacantul a dezvăluit că prima sa mașină a fost un Mini Cooper S, negru, pe care l-a cumpărat de la un prieten. În ziua în care a împlinit 18 ani, Karim a semnat primul său contract profesionist cu Olympique Lyon și și-a permis achiziționarea unui BMW M6 507 CV.

Benzema, în top 5 salarii la Real Madrid

Karim Benzema este de departe cel mai în formă fotbalist din echipa lui Carlo Ancelotti. Totuși, deși poate părea ireal, francezul nu este și cel mai bine plătit fotbalist din lotul „galacticilor”. Topul salariilor pe „Santiago Bernabeu” a fost condus până zilele trecute de Gareth Bale, care câștiga anual aproape 32 de milioane de euro. Pe locul 2 se află Eden Hazard, cu 23 de milioane de euro, în timp ce podiumul este completat de David Alaba. Austriacul are un salariu de 21,7 milioane de euro pe sezon. Benzema se situează abia pe locul 5 în această ierarhie, la egalitate cu Luka Modric. Fiecare încasează anual 16,6 milioane de euro.

Cel mai bun sezon din carieră

Calificat și cu echipa națională la Campionatul Mondial din Qatar, Karim Benzema are toate șansele să câștige în premieră Balonul de Aur la finalul lui 2022. Francezul a făcut cel mai bun sezon al carierei și e principalul motiv pentru care Real Madrid a câștigat Liga Campionilor și titlul în Spania, competiții în care a ieșit golgheter.

În Spania, a marcat 27 de goluri în 32 de apariții, cu nouă reuşite mai mult decât Iago Aspas (Celta Vigo), ocupantul locului secund, în timp ce în Liga Campionilor l-a depășit pe Robert Lewandowski, cu cele trei reușite din semifinala în dublă manșă cu Manchester City. Benzema a ajuns la cota 15, având cu două goluri mai mult decât atacantul lui Bayern Munchen. Până în acest sezon, Benzema înscrisese cele mai multe goluri în ediția 2011-2012: 32. Acum, francezul are 44 de reușite, dacă le punem la socoteală și pe cele două din Supercupa Spaniei.

Averea lui Karim Benzema

Deși nu este cel mai bine plătit fotbalist din lotul lui Real Madrid, Karim Benzema o duce excelent pe plan financiar. Un lucru cât se poate de evident, având în vedere că tocmai i-am prezentat colecția de super mașini de lux. Averea atacantului francez, pe care aproximativ 10% o constituie doar bolizii, este estimată la 66,3 milioane de euro. Deși a ajuns la 34 de ani și joacă din 2009 la Real Madrid, super golgheterul nu va pleca prea curând de pe „Santiago Bernabeu”. Contractul său cu „Los Blancos” este valabil până la data de 30 iunie 2023.

  • 25 de milioane de euro este cota de piață a lui Karim Benzema, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT