News

Gigi Becali face, AZI, 200 de ZILE în PUŞCĂRIE! Vezi cele mai INCREDIBILE întîmplări din TEMNIŢĂ

* Patronul Stelei a petrecut deja o jumătate de an după gratii. FANATIK vă prezintă toate problemele întîmpinate de Becali în închisoare, momentele de cădere şi cele tragi-comice...
06.12.2013 | 10:51
Gigi Becali face AZI 200 de ZILE in PUSCARIE Vezi cele mai INCREDIBILE intimplari din TEMNITA

* Patronul Stelei a petrecut deja o jumătate de an după gratii. FANATIK vă prezintă toate problemele întîmpinate de Becali în închisoare, momentele de cădere şi cele tragi-comice

Pe 19 mai, Gigi a plecat de acasă, a stat toată ziua la Palat şi, spre seară, a plecat liniştit la teatru, pardon, la meci (Steaua – Viitorul 2-5). De a doua zi, tot universul lui Gigi Becali s-a răsturnat la 180 de grade. A primit o condamnare cu executare şi a ajuns după gratii. „Războinicul luminii” a ajuns să tînjească după lumina naturală. Omul obişnuit cu servitori a plonjat direct în mijlocul deţinuţilor veniţi din toate păturile sociale, cu tot fel de apucături şi derapaje. Gigi n-a mai avut brînză la fiecare masă, ca acasă, ci multă marmeladă şi altă mîncare greu comestibilă şi consumabilă. Fostul europarlamentar a suferit multe şocuri după această schimbare radicală din viaţa sa. N-a mai putut vorbi în voie la telefon şi a fost sancţionat, a trebuit să se supună ordinelor altora, a fost nevoit să vadă şi să experimenteze faţa cea mai hîdă a vieţii, lipsa de libertate. A numit Jilava un „lagăr de exterminare”, a plîns după familie, a dat ordine celor de la Steaua, a avut mai multe scandaluri cu colegii şi cu şefii închisorii. Toate acestea s-au petrecut în doar şase luni. FANATIK vă prezintă principalele evenimente din viaţa lui Gigi din această jumătate de an şi cum afectează detenţia lui Becali bunul mers al Stelei. AMR trei ani!

MAI 2013 – ARESTAREA

Terenurile i-au adus avere şi l-au trimis după gratii

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pe 20 mai 2013. Curtea Supremă l-a condamnat atunci la trei ani cu executare în Dosarul schimbului de terenuri cu MApN, un dosar pus pe rol de la sfîrşitul anilor 90. Peste două săptămîni, pe 5 iunie, Gigi a mai primit o condamnare de trei ani cu executare şi în Dosarul Valiza, după ce, în prealabil, fusese achitat şi în acest dosar. Fiindcă la noi pedepsele nu se cumulează, patronul „roş-albaştrilor” a rămas cu trei ani de închisoare. La sfîrşitul verii, pe 27 iunie, Becali a mai primit un spor de pedeapsă de şase luni, la cererea procurorilor, fiindcă avea cumulate mai multe infracţiuni. Gigi a mai luat trei ani, dar cu suspendare, şi în Dosarul Sechestrării de persoane. Becali a simţit ce urma să i se întîmple şi a încercat să fugă, în noaptea de 19 spre 20 mai, în Israel, dar primise interdicţie de a părăsi ţara cu două ore înainte, şi a fost blocat pe aeroport. În seara de 20 mai, Gigi s-a predat şi a ajuns după gratii.

IUNIE, IULIE, SEPTEMBRIE – CERERI ANULATE PE RÎND

N-a fost lăsat nici la majoratul fetei, nici la înmormîntarea mătuşii

Gigi Becali a făcut nenumărate cereri de eliberare condiţionată. În iunie a cerut o „permisie” ca să meargă la majoratul celei mai mari dintre fetele sale. Judecătorii au spus „Nu”. Acelaşi deznodămînt l-a avut şi cererea din iulie de a fi lăsat să ajungă la înmormîntarea mătuşii sale Everdichi, mama verilor Ioan şi Victor. Judecătorii au fost, din nou, de neînduplecat. Gigi a mai cerut şi o pauză de trei luni pentru a-şi pune ordine în afaceri. Degeaba. Călugării de la Muntele Athos au venit şi ei la Bucureşti cu o cerere de graţiere în care au scris, printre altele: „Gîndim acest act act al Domniei Voastre ca un gest patriotic care-i va aduce bucurie lui, familiei sale şi miilor de români care îl apreciază, ştiind că în libertate, domnul George Becali poate face, aşa cum a dovedit-o şi în trecut, mult bine românilor şi celor din jur”. Răspunsul nici n-a mai venit. Avocaţii au mai făcut şi alte cereri de graţiere către preşedintele Traian Băsescu şi speră ca de Crăciun patronul Stelei să fie liber.

IULIE – PRIMUL SCANDAL DUPĂ GRATII

A folosit cartela altui deţinut şi a fost sancţionat

Gigi Becali, un personaj cu un debit verbal cunoscut de o ţară întreagă, care pălăvrăgea zilnic ore în şir la televiziuni, a suferit un şoc cînd a ajuns după gratii şi s-a văzut obligat să se alinieze regulilor instituţiei. Deţinuţii n-au voie să vorbească mai mult de 20 de minute pe zi şi n-au voie să utilizeze telefoane mobile. În august, Gigi a fost prins folosind cartela altui deţinut. Gigi şi-a pierdut atunci dreptul la muncă şi dreptul de a cere eliberare condiţionată. Patronul a scăpat de această pedeapsă la sfîrşitul lunii octombrie.

AUGUST – CUM AU ÎNCERCAT SĂ-L SCAPE

Reghe l-a vrut în staff, Mitică – „grădinar” la Ligă

Gigi şi-a angajat o armată de avocaţi, dar şi alţi apropiaţi au încercat toate variantele posibile să-l scoată de după gratii. Steaua a vrut să-l angajeze ca manager. A precizat-o chiar unul dintre avocaţii săi, Daniel Ionaşcu: „Consiliul de Administraţie al Stelei are intenţia, dacă nu a făcut-o deja, să se adreseze către Penitenciarul Jilava cu propunerea de a realiza un contract de prestări servicii, pentru care Steaua să plătească. Steaua are nevoie de serviciile lui de management şi de impresariat! Asta solicită Steaua. Ar trebui să iasă dimineaţa, să meargă la club, iar seara s-ar întoarce la Jilava. Ar fi vorba de un program într-un regim deschis. Penitenciarul ar lua bani de la Steaua pentru activitatea domnului Becali”. Dar nu s-a putut. Laurenţiu Reghecampf a spus că l-ar vrea în staff-ul tehnic, iar Dumitru Dragomir, cînd încă mai era la conducerea LPF, a dezvăluit, la FANATIK SHOW, că s-a gîndit să-l aducă pe Becali ca „grădinar” la LPF.

200

de zile se împlinesc pe 6 decembrie de la arestarea lui Gigi Becali

AUGUST – SCRISOAREA LUI GIGI

„Daţi-mi lista UEFA s-o binecuvîntez”

Gigi Becali a spus, încă din ziua în care a fost condamnat, că va conduce Steaua şi de după gratii. Şi aşa a făcut. www.fanatik.ro v-a dezvăluit, EXCLUSIV, pe 30 august, scrisoarea trimisă de Gigi Becali din puşcărie lui Laurenţiu Reghecampf şi lui Mihai Stoica. Patronul le-a transmis subordonaţilor sumele în limita cărora puteau negocia în acea perioadă de mercato. Dintre jucătorii la care visa atunci Gigi, doi – Neagu şi Varela – au ajuns la Steaua, alţi doi – Marica şi Wesley, nu. Becali i-a mai transmis managerului Stoica următorul ordin: „Mihai, te rog să respecţi ordinele mele cu sfinţenie dacă eşti frate cu adevărat”. Apoi i-a mai dat un ordin clar şi lui Reghe: „Trimite-mi, te rog, şi lista de la UEFA, ca s-o binecuvîntez şi eu”. Becali a semnat epistola cu formula „Al vostru prieten, şi frate, şi patron din puşcărie, Gigi”.

Gigi Becali a avut un conflict încă din prima noapte după ce a revenit la Jilava, certîndu-se cu fostul senator Cătălin Voicu. Becali a fost acuzat că-i trezeşte pe deţinuţi cu cîntecele religioase intonate tare în miez de noapte, iar fostul senator a fost arătat cu degetul fiindcă sforăie!

16.000

de euro a oferit Gigi Becali, de după gratii, unui copil care suferă de „boala oaselor de sticlă”. El a trimis şi cîteva tiruri cu ajutoare la inundaţiile din judeţul Galaţi

AUGUST – S-A AUTODENUNŢAT

Scandalul celor 1.000 de euro şi masorul personal

Gigi Becali a avut un alt şoc cînd s-a trezit cu buzunarele goale după gratii. FANATIK v-a mai dezvăluit, la începutul detenţiei patronului Stelei, metoda inedită prin care acesta a vrut să-şi „hrănească” plăcerea de a avea buzunarele pline. În lipsa bancnotelor, Gigi îşi umple buzunarele cu şerveţele! La începutul lunii august, Gigi s-a autodenunţat în faţa gardienilor că ar fi găsit într-o pereche de pantaloni scurţi 1.000 de euro. Anturajul şi avocaţii patronului stelist au motivat că a fost o „lucrătură”, ca să-şi piardă dreptul de eliberare condiţionată. Conducătorii închisorii au oferit altă variantă: Gigi s-ar fi autodenunţat cînd a aflat că urma un control şi a vrut să scape astfel de posibile repercusiuni negative dacă ar fi fost prins cu bani asupra sa. Tot în acea perioadă, Gigi a fost filmat de alt deţinut şi lumea a aflat astfel că Becali avea un masor de lux după gratii, pe fostul său partener de afaceri Marius Locic.

OCTOMBRIE – „NAVETA” PE RUTA JILAVA – POARTA ALBĂ

Din „lagărul de exterminare” printre rude şi invers

Gigi Becali a avut multe „scurtcircuite” cu conducerea închisorii de la Jilava şi a cerut, în repetate rînduri, mutarea la Poarta Albă, o închisoare din judeţul Constanţa. Avocaţii săi au spus că Gigi s-a văitat că este „torţionat” de gardieni şi că la Jilava este un „lagăr de exterminare”. El a motivat că vrea să meargă în Dobrogea, fiindcă acolo are mai multe rude şi chiar ar putea lucra, în regim semi-deschis, la firmele verilor săi şi a fost mutat pe 29 octombrie. Becali trebuia însă adus la Bucureşti la diferitele termene ale proceselor pe care le mai are pe rol şi s-a plîns instanţei de condiţiile în care era transportat. Pe 1 decembrie, Gigi a primit o veste teribilă: pentru a nu mai fi departe de Bucureşti, va fi mutat înapoi la Jilava. Iar pe 3 decembrie a fost readus în „lagărul de exterminare”. „Se întîmplă lucruri incredibile acolo. Deţinuţii sînt bătuţi cu bestialitate. Gardienii vin în stare de ebrietate. Această puşcărie trebuie desfiinţată. Gigi Becali a fost băgat alături de condamnaţii pe viaţă. Numai pe un animal îl poţi pune acolo. Acolo devii mai sălbatic, nu te poţi îndrepta”, a spus Miron Cozma, întărind cele reclamate de Becali.

NOIEMBRIE – VREA SĂ SE RETRAGĂ DIN VIAŢA PUBLICĂ

Şi-a scos palatul la vînzare. Îl bate gîndul să renunţe şi la Steaua!

Timpul petrecut după gratii l-a făcut pe Gigi să cedeze psihic. Înainte să se predea autorităţilor, patronul „roş-albaştrilor” a spus că niciodată nu va chema femeile din familia lui la puşcărie, pentru că acesta este un gest tabu printre machidoni. Gigi n-a rezistat şi, după ce a fost transferat la Poarta Albă, şi-a chemat în vizită şi soţia, şi mama. Gigi a cerut poze recente cu cele trei fete şi n-a rezistat să le privească fără să plîngă. Convins fiind că plăteşte pentru gura sa mare şi pentru că a supărat multă lume cu influenţă, Gigi a cedat şi a dat ordin ca palatul său din Aleea Alexandru să fie scos la vînzare, anunţîndu-şi apropiaţii că vrea să se retragă din viaţa publică. Informaţia oferită, de asemenea, în exclusivitate de FANATIK, a fost confirmată de apropiaţii lui Gigi: „Decizia e luată de mai bine de o lună. Se lucrează în secret”. Miron Cozma susţine că a aflat că Gigi ar renunţa şi la Steaua: „Mi s-a spus că are momente în care clachează psihic în arest. Zice că renunţă şi vinde Steaua, că totul s-a terminat, că nu îşi mai trebuie nimic, că de acolo i se trage, după care revine şi spune că nu renunţă el aşa uşor”.