Fotbal intern

De ce a plecat Golofca de la FCSB: “Mi-am dat seama de laşitatea unora”

Mijlocaşul celor de la FCSB s-a întors acasă, la FC Botoşani, dupa doar şase luni. Ce l-a determinat pe Cătălin Golofca să plece.
21.12.2017 | 08:16
De ce a plecat Golofca de la FCSB Miam dat seama de lasitatea unora

Cătălin Golofca a explicat că a ales să plece de la FCSB pentru a putea evolua din nou meci de meci în Liga 1 Betano. FC Botoşani îi va putea oferi acest lucru. Pelângă asta, mijlocaşul dă vina pe apropiaţii lui Gigi Becali pentru imaginea de “bad-boy” care i-a fost făcută de când a venit la Bucureşti:

“Am plecat pentru că nu voiam să fiu doar prezent în vestiar şi să vin la antrenamente, iar când era meci să stau prin tribună sau să fiu acasă, să mă uit la televizor. Am venit la Steaua pe ceea ce am demonstrat la Botoşani şi nu am vrut să stau să joc cu Alexandria şi cu Brăila pe coclauri, prin Liga a 3-a. Am aşteptat să vină această pauză de iarnă ca să iau această decizie pentru că eram hotărât de ceva vreme. Nu-mi place să fiu un ornament care să stea degeaba, vreau să joc. Fotbalul e viaţa mea şi vreau să profit la maximum de anii în care pot să o fac.

Golofca: “Mi-am dat seama că cineva nu mă suportă”

Singurul lucru pe care poate-l regret acum, dar nu o spun cu toată gura, e că n-am stat să gândesc un pic decizia în momentul în care a sunat telefonul de la Bucureşti. Dar când echipele mari, echipele de tradiţie te caută şi sunt interesate de transferul tău, sunt foarte puţini cei care zic “Staţi un pic să fiu sigur de decizia pe care o iau! Să fim serioşi! Îl respect foarte mult pe domnul Becali pentru tot ce a făcut pentru mine şi pentru că a fost principalul om care m-a dorit la Steaua în vară. Dânsul a primit nişte informaţii false de la anumite persoane, al căror singur scop a fost să-mi facă rău. Prima oară am zâmbit şi m-am amuzat la declaraţiile patronului, dar după mi-am dat seama că cineva nu mă suportă. Atunci mi-am dat seama de laşitatea unora.

Eu am ieşit în oraş în ultimele şase luni de maximum zece ori şi niciodată nu am stat peste ora stipulată în regulament. Iar oraş înseamnă restaurant, film, mall, undeva cu prietenii. Oraş nu înseamnă băutură până dimineaţă, curve, lăutari şi manele. Dacă mergem la o cafenea cu o fată sau cu un prieten la o masă, asta nu înseamnă că Bucureştiul ne-a luat minţile şi ne distruge. E o percepţie greşită, tocmai d-asta spun că sunt unele personaje care aruncă cu noroi atunci când nu e cazul. Doar pentru asta trăiesc”, a spus Golofca pentru GSP.