Sport

Golul anulat cu VAR al Petrolului cu Voluntari a fost explicat de un specialist: „Asta a luat în calcul arbitrul”. Video

În minutul 20 al partidei dintre Petrolul Ploiești și FC Voluntari, „lupii galbeni” au avut un gol anulat prin intervenția sistemului VAR, iar Marius Avram a explicat faza.
18.07.2022 | 22:42
Golul anulat cu VAR al Petrolului cu Voluntari a fost explicat de un specialist Asta a luat in calcul arbitrul Video
Golul anulat cu VAR al Petrolului cu Voluntari a fost explicat. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Lucian Dumitriu șutase de la marginea careului, iar șutul său fusese deviat de un adversar în poarta Voluntariului, iar arbitrul George Găman validase inițal golul.

Golul anulat cu VAR al Petrolului cu Voluntari a fost explicat

George Găman a decis să anuleze golul Petrolului cu FC Voluntari după ce a revăzut faza cu ajutorul VAR-ului, ținând cont de poziția lui Mirko Ivanovski.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant al lui Dinamo se afla în ofsaid în momentul șutului, pe traiectoria portarului Voluntariului, iar arbitrul partidei a decis că i-a obturat câmpul vizual lui Mihai Popa.

„E o fază prin care cei din cabina VAR au decis să-l cheme pe arbitru. Regulile spun clar că un jucător care e în afara poziției și care obstrucționează câmpul vizual în momentul șutului poate duce la anularea golului pe motiv de ofsaid”, a spus Marius Avram, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO AICI

„Eu aș merge pe validarea golului!”

Marius Avram consideră că golul ar fi putut fi validat, ținând cont că Mihai Popa a fost mai degrabă incomodat de devierea mingii de către colegul său decât de poziția lui Mirko Ivanovski.

Fostul arbitru a remarcat însă gradul de dificultate al fazei, George Găman stând mai multe minute în fața ecranului VAR înainte de a lua decizia de a anula golul Petrolului.

ADVERTISEMENT

„Eu aș merge pe validarea golului, pentru că portarul e surprins de devierea mingii. E o fază grea pentru Găman, eu aș spune că e 60-70% nu și 30% da.

Trebuie să remarcăm că nu e suficient acel moment al șutului, ci trebuie să vedem mai departe. Mișcarea jucătorului poate să-i distragă atenția portarului și cred că asta a luat în calcul arbitrul.

ADVERTISEMENT

Repet, nu a fost o fază ușoară și s-a văzut în timpul pe care George l-a avut până să ia o decizie”, a mai spus Marius Avram.

În cele din urmă, prima repriză a confruntării dintre Petrolul Ploiești și FC Voluntari s-a terminat la egalitate, scor 0-0.

ADVERTISEMENT