Fotbal intern

Golul care îl bântuie și acum pe Bogdan Stelea: ”Credeam că dă tare în fața porții!” Video

31.01.2021 | 18:55
Golul care il bantuie si acum pe Bogdan Stelea Credeam ca da tare in fata portii Video
Golul care îl bântuie și acum pe Bogdan Stelea: ”Credeam că dă tare în fața porții!”
ADVERTISEMENT

Bogdan Stelea are pe conștiință câteva goluri pe vremea când apăra poarta echipei naționale. Însă, cel încasat în 2001, într-un meci cu Slovenia este cel mai negru coșmar al fostului internațional.

Fostul mare portar a rememorat câteva dintre momentele pe care ar fi vrut să nu le trăiască în cariera sportivă.

ADVERTISEMENT

Ambele faze amintite de Bogdan Stelea s-au petrecut în meciuri internaționale, unul dintre ele capital pentru calificarea României la Cupa Mondială din 2002.

Lipsa de comunicare și un gol de tot râsul

Primul gol, din seria de coșmar, menționat de Stelea este cel încasat de naționala României în meciul cu Franța, de la turneul final al Campionatului European din 1996, din Anglia, unul de tristă amintire pentru ”tricolori”.

ADVERTISEMENT

Faza s-a petrecut în minutul 26. Djorkaeff a aruncat o minge la marginea suprafeței de pedeapsă, Stelea a ieșit greșit, nu a comunicat cu fundașii Gheorghe Mihali și Tibor Selymes, iar Christophe Dugarry înscria unicul gol al întâlnirii. VEZI VIDEO AICI.

”La ambele goluri de care vorbim puteam să mai fac ceva. Mai mult la golul cu Dugarry, cred că acolo puteam să fac mai mult”, a dezvăluit Bogdan Stelea la AS.ro LIVE.

ADVERTISEMENT

”Dacă văd golul acum, găsesc soluții”

Golul care nu-i dă pace fostului internațional este unul care a scos România din cursa de calificare la Cupa Mondială din 2002. Pe 10 noiembrie 2001, naționala noastră întâlnea, în deplasare, Slovenia, în turul barajului de calificare. Marius Niculae a deschis scorul în prima repriză și nimeni nu anticipa dezastrul din actul secund.

Acimovic a egalat imediat după reluarea partidei (min. 49), dar eroul meciului avea să fie Milan Ostrec cu reușita din minutul 62, o execuție incredibilă, care l-a surprins pe Stelea.

ADVERTISEMENT

”La golul cu Slovenia, marea mea greșeală a fost că nu mi-a trecut prin cap că poate să lovească mingea așa și să se ducă așa. Eu cred că a vrut să dea tare în fața porții, că a prins-o așa, aia e. Dacă văd acum golul, găsesc soluții. E o vorbă care spune că tot timpul când te întorci de la stadion, vii mai deștept ca atunci când te duci”, a rememorat Bogdan Stelea.

ADVERTISEMENT