Fotbal international

Golul fabulos al lui Giroud, primul validat cu VAR în România. Reacția francezului. Video

24.02.2021 | 09:21
Golul fabulos al lui Giroud primul validat cu VAR in Romania Reactia francezului Video
Golul fabulos al lui Giroud, primul validat cu VAR în România, a stabilit un record
ADVERTISEMENT

Francezul Olivier Giroud a marcat un gol de-a dreptul fabulos, din foarfecă, și atins o performanță pe care nu a mai reușit-o niciun fotbalist al lui Chelsea, din sezonul 2011-2012.


Olivier Giroud, încântat de Arena Națională

UPDATE, 24 februarie, ora 09:17 / Atacantul echipei Chelsea Londra, Olivier Giroud, s-a arătat mulțumit că a reușit să-și ajute formația la întâlnirea cu Atletico, dar spune că e ciudat să te bucuri pentru un gol după o așteptare de câteva minute.

ADVERTISEMENT

”Este minunat pentru mine şi pentru echipă că am marcat. Dar cu VAR trebuie să ai încredere şi răbdare. A durat cam mult până s-a luat decizia, dar, cum a spus şi arbitrul, era o decizie importantă, chiar dacă este ciudat să aştepţi trei minute pentru a celebra.

”Să fiu sincer, e un stadion frumos, ne-a plăcut să jucăm aici, chiar dacă a fost puţin cam frig. Nu am vorbit cu Keșeru, dar, dacă am fi putut juca în prezenţa spectatorilor, aş fi fost fericit să-l văd la sfârşitul meciului, dar, din păcate, nu putem vedea pe nimeni, aşa că, poate altă dată”, a declarat francezul.

ADVERTISEMENT


Campionul Mondial care a înscris primul gol validat cu VAR pe teritoriul României a marcat printr-o execuție fabuloasă, din foarfecă, și a adus victoria londonezilor cu 1-0 în manșa tur a optimilor UCL.

A fost a șasea reușită a lui Olivier Giroud în această ediție a Ligii Campionilor, francezul reușind să marcheze patru dintre aceste reușite în poarta altor spanioli, cei de la FC Sevilla.

ADVERTISEMENT

Golul fabulos al lui Giroud îi face să viseze pe fanii lui Chelsea

De la Didier Drogba nu a mai reușit un fotbalist al lui Chelsea să marcheze cel puțin șase goluri într-o ediție a Ligii Campionilor. Ivorianul aduna șase reușite în sezonul 2011-2012, când londonezii reușeau să cucerească trofeul!

Atunci, Drogba a marcat inclusiv în finala competiției, când o egala pe Bayern Munchen în minutul 87, după ce Thomas Muller deschisese scorul. Legendarul atacant ivorian a înscris, de altfel, și golul decisiv la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Olivier Giroud a marcat în acest sezon al Ligii Campionilor tot șase goluri, dintre care patru au fost reușite în meciul cu Sevilla, câștigat de Chelsea cu 4-0 în Spania.

În afara golului din meciul cu Atletico, francezul a mai marcat reușita decisivă din victoria cu 2-1 reușită de Chelsea pe terenul francezilor de la Rennes, tot în grupe.

  •  4 goluri în 13 meciuri a reușit Giroud în acest sezon de Premier League;
  • 5 apariții a strâns francezul în UCL.

A marcat primul gol validat cu VAR pe pământ românesc!

Meciul dintre Atletico Madrid și Chelsea, din optimile Ligii Campionilor, a reprezentat prima partidă care s-a jucat în România și care a beneficiat de sistemul de arbitraj video (VAR).

Iar utilizarea tehnologiei video s-a dovedit a fi extrem de utilă, după ce golul fabulos al lui Olivier Giroud a putut fi validat doar după ce arbitrii din cabina VAR au verificat faza și au anulat decizia inițială de offside.

Mingea a ajuns la francezul din atacul lui Chelsea de la Mario Hermoso, fundașul spaniolilor. În aceste condiții, reușita lui Giroud a ajuns să se pună pe tabela de pe Arena Națională și să fie decisivă în duelul cu trupa lui Diego Simeone.

  • 2 meciuri au mai beneficiat de sistemul VAR în România până la Atletico – Chelsea: CFR Cluj – Slavia Praga 0-1 (play-off Liga Campionilor, 20 august 2019) și CFR Cluj – FC Sevilla 1-1 (șaisprezecimi Europa League, 20 februarie 2020)
ADVERTISEMENT