Fotbal international

Golul lui Gică Hagi pentru Galatasaray care „a prins” topul all-time al Champions League. Video

02.05.2020 | 14:54
Golul lui Gica Hagi pentru Galatasaray care a prins topul alltime al Champions League Video
All Stars Romania vs. Galatasaray Legends, capul de afiș la Sports Festival, pe Cluj Arena.
ADVERTISEMENT

În plină pandemie de coronavirus și cu tot sportul oprit să se  mai desfășore cel puțin până în luna septembrie ziariștii de la France Football s-au pus pe întocmit topuri.

Golul lui Gică Hagi ocupă locul 19

Un astfel de top este dedicat celor mai frumoase goluri marcate de-a lungul timpului în Champions League, de când fosta Cupa Campionilor Europeni și-a schimbat și denumirea și formatul. Și un gol marcat de Gică Hagi în tricoul lui Galatasaray a fost inclus în acest top, pe locul 19.

ADVERTISEMENT

Gică Hagia avut multe reușite absolut memorabile în cariera sa, dintre care amintim numai golul fabulos marcat Columbiei la CM 1994 sau două execuții de la mijlocul terenului pe vremea când evolua în Spania.

Jocul a avut loc la Istanbul pe 12 septembrie 2000

Golul care a atras atenția jurnaliștilor de la France Football a fost marcat într-un meci cu Monaco în sezonul 2000-2001. Galatasaray tocmai câștigase Cupa UEFA cu Fatih Terim pe bancă și apoi Supercupa Europei, 3-2 cu Real Madrid, cu Mircea Lucescu pe bancă și cei doi Gică în teren (Popescu și Hagi).

ADVERTISEMENT

Partida Galatasaray – Monaco s-a disputat pe 12 septembrie 2000 la Istanbul în cadrul grupei D a Champions League și a fost câștigată greu de turci cu scorul de 3-2, golul victoriei venind în minutul 80.

A fost o execuție fenomenală de la mare distanță

Superexecuția lui Gică Hagi a avut loc în minutul 29, românul înscriind cu un șut de la mare distanță, în diagonală, absolut imparabil, pentru că balonul s-a oprit direct în vinclul porții lui Porato.

ADVERTISEMENT

La Istanbul Gică Hagi a petrecut cei mai frumoși ani din carieră, după ce îmbrăcase anterior tricourile lui Real Madrid, Brescia și al Barcelonei.

Hagi a jucat 5 ani la Galatasaray

Gică Hagi este considerat și acum drept cel mai mare jucător pe care l-a avut Galatasaray, el reușind să marcheze 59 de goluri în cele 132 de apariții. între anii 1996-2001.

ADVERTISEMENT

Hagi nu a fost doar idolul Galatei ci și jucătorul cu cele mai multe meciuri la echipa națională, 124 de partide, reușind să marcheze 35 de goluri.

ADVERTISEMENT
Tags: