Fotbal intern

Golul lui Ianis e viral în toată lumea! Ce au scris turcii, spaniolii, francezii sau italienii

12.09.2018 | 12:26
Golul lui Ianis e viral in toata lumea Ce au scris turcii spaniolii francezii sau italienii

Ianis Hagi a marcat un gol fabulos direct din corner în partida România – Bosnia 2-0, din preliminariile EURO U21, rezultat în urma căruia am trecut pe primul loc în grupă, peste Bosnia și Portugalia.

Reușita sa a făcut repede înconjurul internetului și e în trending pe Twitter, acolo unde toți fanii fotbalului menționează de Ianis. Totodată, ziare din Turcia, Spania sau Italia au publicat articole despre golul marcat de fiul lui Hagi. Desigur, cei mai rapizi au fost jurnaliștii turci, țară în care tatăl său a scris istorie ca fotbalist.

Golul lui Ianis e viral în toată lumea!

„Fiul legendei Hagi a marcat direct din corner” – a scris FotoMac din Turcia

„Orgoliul patern a apărut în fața lui Hagi. minunăție reușită de fiul său! Ianis Hagi a înscris un gol olimpic în partida pe care România a jucat-o cu Bosnia la U21. Ce-i drept și portarul advers a contribuit…” – au scris jurnaliștii spanioli de la AS.

Vezi toate reacțiile în galeria foto de mai sus

La finalul meciului, Ianis Hagi a vorbit despre golul înscris din corner: „Încă din prima repriză am vrut să dau direct din corner, dar am așteptat repriza secundă pentru a avea și vântul de partea mea. Îmi ies și la antrenament astfel de faze. E o chestiune de moment, de inspirație, de instinct. Mi-am ascultat instinctul și am dat la poartă”

A fost cel de-al treilea gol înscris de Ianis în acest sezon, care venea după o altă reușită importantă: golul din penalty marcat în prelungirile partidei CFR Cluj – Viitorul, în urma căruia echipa sa a câștigat cu 2-1.

Mai avem două meciuri

După rezultatele de marţi, România a trecut pe primul loc, cu 18 puncte, din opt meciuri. Bosnia-Herţegovina este pe locul 2, tot cu 18 puncte, dar din nouă partide. Portugalia ocupă locul 3, cu 16 puncte, iar Ţara Galilor este pe locul 4, cu 10 puncte, ambele cu câte opt meciuri jucate. Elveţia (zece puncte din nouă meciuri) şi Liechtenstein (niciun punct) nu mai au şanse de calificare.

România va mai juca două meciuri în această grupă, ambele pe teren propriu, cu Ţara Galilor, la 12 octombrie, şi cu Liechtenstein, la 16 octombrie. La aceeaşi dată, 16 octombrie, va avea loc meciul Portugalia – Bosnia-Herţegovina. Portughezii mai au un meci în Liechtenstein, la 11 octombrie.

La turneul final se califică direct doar prima clasată în grupă. Cele mai bune patru din nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off în dublă manşă pentru a stabili ultimele două selecţionate care merg la CE.

Pentru a fi siguri de calificarea de pe primul loc, “tricolorii mici” mai au nevoie de patru puncte în ultimele două meciur