Golurile lui Dennis Man au fost decisive pentru FCSB. Câte puncte a adus echipei

SPECIAL FANATIK
Bogdan Ciutacu   
în FCSB
30/12/2020, 11:15
Golurile lui Dennis Man au fost decisive pentru FCSB. Câte puncte a adus echipei SPECIAL FANATIK

Dennis Man a înscris 12 goluri pentru FCSB și este golgheterul campionatului. Ba, mai mult, golurile sale au fost decisive și au venit în momente importante, atunci când echipa avea mai mare nevoie și care au adus puncte importante .

În condițiile în care accidentarea atacantului Sergiu Buș e mai gravă decât a fost preconizat, Dennis Man și Florin Tănase rămân principalele guri de foc ale echipei lui Toni Petrea, care a înscris nu mai puțin de 37 de goluri în Liga 1.

Cum nici celălalt atacant al echipei, Alexandru Buziuc, nu are un sezon reușit, nereușind nici măcar un gol în campionat, principalul marcator al lui FCSB cu excepția lui Man și Tănase e fundașul central Iulian Cristea.

Dennis Man a fost decisiv pentru FCSB în campionat: a adus 21 de puncte echipei

Dennis Man a înscris 12 goluri în primele 15 etape ale acestui sezon, dar, mai mult decât atât, reușitele sale au fost esențiale pentru FCSB, care s-a menținut pe primul loc datorită golurilor marcate de perla lui Gigi Becali, pentru care a declarat că a avut o ofertă fabuloasă. Procentual, Man a marcat aproximativ 32% din golurile celor de la FCSB, adică la fel de multe goluri cât a marcat Chindia Târgoviște în 15 meciuri, deși Man a jucat doar în 14 partide, iar reușitele sale au adus echipei nu mai puțin de 21 de puncte.

Ba mai mult, dacă luăm în calcul și pasele de gol, Man a mai contribuit la victoriile cu Dinamo (două pase decisive), Viitorul (două pase decisive) și Chindia Târgoviște ( o pasă decisivă), adică alte nouă puncte. De altfel, singurul meci în care Dennis Man a marcat și FCSB nu a câștigat a fost înfrângerea cu 2-1 la Voluntari, când echipa era afectată grav de coronavirus.

Recordul de goluri marcate pentru FCSB pe durata un sezon este deținut de Raul Rusescu, care a marcat de 21 de ori în sezonul 2012/2013 și a câștigat titlul de golgheter.

Dennis Man a deschis scorul de șapte ori pentru FCSB, în timp ce Florin Tănase a reușit doar de două ori

Cel mai în formă jucător al celor de la FCSB a reușit să deschidă scorul de nu mai puțin de șapte ori pentru echipa sa, deblocând astfel tabela cu:

  • Astra Giurgiu (scor 3-0)
  • FC Voluntari (scor 1-2)
  • FC Arges (scor 3-0)
  • Academica Clinceni (scor 2-0)
  • FC Botosani (scor 4-1)
  • UTA (scor 3-0)
  • Universitatea Craiova (scor 2-0)

Cel mai bun argumentat pentru cât de importante au fost goluri marcate la FCSB, o reprezintă faptul că al doilea cel mai bun marcator al echipei lui Toni Petrea, Florin Tănase, a reușit să deblocheze tabela doar de două ori, deși a marcat nu mai puțin de zece goluri.

Astfel, Man are șanse bune să treacă de 25 de goluri și să devină cel mai bun marcator din campionatul României din ultimul deceniu și să doboare recordul lui Wesley Lopez (27 de goluri – sezonul 2011/12). Cel mai bun marcator după 1990 este Sabin Ilie, care a marcat 31 de goluri în editia 1996/97, iar mai Man mai are 21 de partide la dispoziție pentru a atinge aceste cifre.

12 goluri a marcat Dennis Man în acest sezon

12.000.000 de euro este oferta refuzată de Gigi Becali pentru Man

5.500.000 de euro este cota lui Dennis Man conform transfermarkt.com

________________________________________________________________________________

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 8,00 este cota pentru „scor corect: 2-0”. Vezi aici toate cotele!

Închide ×