Fotbal international

Gonzalo Higuain a fost împrumutat la Milan! Juventus l-a readus pe Bonucci. Video

02.08.2018 | 08:19
Gonzalo Higuain a fost imprumutat la Milan Juventus la readus pe Bonucci Video

Atacantul echipei Juventus Torino, Gonzalo Higuain, a fost împrumutat pentru un sezon la AC Milan, iar ”rossoneri” vor avea drept de cumpărare definitivă în vara viitoare. Conform cotidianului italian Gazzetta dello Sport, internaționalul argentinian a fost așteptat de numeroși suporteri milanezi la sosirea în oraș.

Update. Gonzalo Higuain este, oficial, jucătorul celor de la AC Milan! Juventus Torino a primit în schimbul atacantului suma de 18 milioane de euro, urmând să achite 36 de milioane de euro la finalul sezonului, în cazul în care vor dori să-l achiziţioneze definitiv. Noul jucător al lui Gennaro Gattuso s-a fotografiat deja în tricoul lui Milan.

 

 


Fanii formației AC Milan prezenți în fața hotelului Westin Palace au cântat de bucurie la sosirea lui Gonzalo Higuain, dar l-au și înjurat pe ”trădătorul” Leonardo Bonucci, care a decis să revină la Juventus Torino, după doar un sezon petrecut la formația pregătită de Gennaro Gattuso.

Milan a plătit 18 milioane de euro pentru împrumutul lui Gonzalo Higuain

Pentru împumutul lui Gonzalo Higuain de la Juventus Torino, AC Milan va plăti 18 milioane de euro, iar dacă va dori să-l achiziționeze definitiv în vara anului 2019 va trebui să mai achite 36 de milioane de euro. După lungi negocieri, ”Pipita” a acceptat un salariu anual în jurul a 8 milioane de euro, după ce inițial ceruse cu un milion mai mult, iar milanezii ofereau doar 7,5 milioane de euro.

”Mâine voi face vizita medicală, voi semna contractul și apoi voi spune ce cred. Mă bucur să văd că sunt întâmpinat de atât de mulți suporteri, dar de asemenea îi salut pe fanii lui Juventus care m-au ajutat foarte mult. Am vorbit deja cu Gattuso, sper să urcăm cât mai mult posibil în clasament”, au fost primele cuvinte ale lui Gonzalo Higuain la sosirea la Milano.

Atacantul echipei Juventus Torino, Gonzalo Higuain, a fost împrumutat pentru un sezon la AC Milan
Atacantul echipei Juventus Torino, Gonzalo Higuain, a fost împrumutat pentru un sezon la AC Milan

Argentinianul în vârstă de 30 de ani, a mai jucat în cariera sa la echipele River Plate, Real Madrid și SSC Napoli, a fost anunțat de oficialii clubului Juventus că nu mai reprezintă o opțiune pentru tehnicianul Massimiliano Allegri după aducerea superstarului Cristiano Ronaldo de la Real Madrid. Transferul lui Gonzalo Higuain la AC Milan vine la scurt timp după ce  presa anunța mutarea sa la Chelsea Londra, acolo unde a fost numit fostul său antrenor de la Napoli, Maurizio Sarri.

Schimb de fundași între Milan și Juventus: Bonucci pentru Caldara

Însă, afacerile dintre AC Milan și Juventus Torino nu s-au oprit aici. Oficialii celor două cluburi au parafat un schimb între fundașii centrali Leonardo Bonucci și Mattia Caldara, ambii cotați la 35 de milioane de euro. Astfel, Bonucci va reveni la campioana Italiei după doar nun sezon petrecut la Milan, în care a și fost investit căpitan de echipă.

Cumpărat de AC Milan pentru 42 de milioane de euro anul trecu t, Bonucci va reveni la Juventus pentru a recompune linia defensivă cu Giorgio Chiellini și Andrea Barzagli. Pentru întoarcerea la ”Bătrâna Doamnă”, fundașul în vârstă de 31 de ani a acceptat o diminuare a salariului. Astfel, el va câștiga 5,5 milioane de euro pe sezon, cu două milioane mai puțin decât încasa la Milan.

De partea cealaltă, AC Milan va beneficia de Mattia Caldara, un fundaș central de doar 24 de ani, care a fost cumpărat de Juventus Torino la începutul anului 2017, dar care nu a apucat să joace pentru campioana Italiei deoarece a fost lăsat sub formă de împrumut la Atalanta Bergamo, clubul care l-a format. Anterior, Caldara mai fusese împrumutat și de Atalanta la formațiile Trapani și Cesena.