Sport

Gonzalo Higuain, în lacrimi! Atacantul argentinian a jucat ultimul meci al carierei: „Visul s-a terminat”. Video

Gonzalo Higuain (34 de ani) s-a retras din activitate după 17 ani și jumătate. Ultima oară la Inter Miami, atacantul argentinian a plâns pe teren în ultimul meci al carierei.
18.10.2022 | 10:33
Gonzalo Higuain in lacrimi Atacantul argentinian a jucat ultimul meci al carierei Visul sa terminat Video
Gonzalo Higuain s-a retras din activitate la vârsta de 34 de ani. Sursă foto: Facebook - Inter Miami
ADVERTISEMENT

Gonzalo Higuain s-a retras din fotbal, după o carieră de 17 ani și jumătate. Fostul atacant al naționalei Argentinei a evoluat la echipe, precum Real Madrid, Napoli, Juventus sau Chelsea. În vârstă de 34 de ani, Higuain a agătaț ghetele în cui la finalul partidei dintre Inter Miami – New York City, marți dimineață.

Gonzalo Higuain a anunțat că se retrage la începutul lunii

Fost atacant la Real Madrid și Juventus, Gonzalo Higuain a ajuns în 2020 la Inter Miami, echipa finanțată de David Beckham. Atacantul argentinian a anunțat că se retrage încă de pe 3 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

„Simt că renunț în cel mai bun moment al meu, datorită lui Inter Miami care mi-a redat entuziasmul”, era anunțul lui Gonzalo Higuain la acea vreme. Trecut și pe la AC Milan, Gonzalo Higuain a impresionat în tricoul lui Inter Miami, pentru care a reușit să înscrie 16 goluri în 31 de partide în sezonul actual.

Marți dimineață, Gonzalo Higuain a îmbrăcat pentru ultima oară tricoul de fotbalist. Se întâmpla la meciul New York City – Inter Miami, pierdut de formația patronată de David Beckham, scor 3-0 în play-off-ul MLS. Totuși, emoțiile au fost mari, iar fostul coleg al lui Messi din echipa Argentinei a izbucnit în lacrimi pe teren.

ADVERTISEMENT

Gonzalo Higuain, în lacrimi pe teren la ultimul meci al carierei

„Visul s-a terminat, acum începe o nouă viață pentru mine. Simt ce se termină ceea ce am iubit. Fotbalul reprezintă jumătate din viața mea, 17 ani și imagini din carieră care îmi apar acum în minte.

 Acum, începe o nouă etapă a vieții mele, părăsesc ce am iubit cel mai mult cu conștiința împăcată. Mă voi bucura de ce va urma, de parteneră, de fata, de familie, de prieteni și de-abia aștept să fac asta. Cea mai importantă parte a jocului este cea mentală. Poți avea tot talentul din lume, nu contează prea mult fără mental”, a mărturisit Gonzalo Higuain.

ADVERTISEMENT

Atacantul a impresionat și în tricoul naționalei Argentinei. Gonzalo Higuain a reușit să înscrie 31 de goluri în 75 de partide și este al 5-lea marcator din istoria formației din America de Sud. Are în palmares 3 apariții la Cupa Mondială și a mai evoluat în trei turnee Copa America.

Gonzalo Higuain, peste 300 de goluri în carieră

Gonzalo Higuain a reușit să se adapteze la echipele pentru care a jucat, iar cifrele atacantului sunt foarte bune. Per total, argentinianul a reușit să înscrie peste 300 de goluri în carieră. În perioada de la Real Madrid, 2007 – 2013, Higuain a punctat de 121 de ori pentru „galactici”.

ADVERTISEMENT
Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain s-a retras din activitate. Sursă foto: Facebook – Inter Miami

Gonzalo Higuain Gonzalo Higuain Gonzalo Higuain Gonzalo Higuain

Performanțele lui Higuain nu au rămas nerăsplătite. A fost ales de 3 ori în „Echipa Anului în Serie A” și de două ori „Jucătorul Anului la Juventus”. De asemenea, Higuain a cucerit de 3 ori campionatul în Serie A. În sezonul 2018-2019, Higuain a îmbrăcat și tricoul lui Chelsea alături de care și-a trecut în palmares trofeul Europa League.

ADVERTISEMENT