Life

Google elimină 12 aplicații populare pentru telefoanele cu Android. Milioane de utilizatori, atenționați să le șteargă

Zeci de aplicații populare pe telefoanele cu Android au fost eliminate din Google Play. Milioane de utilizatori sunt atenționați să le șteargă. Care este motivul?
08.02.2023 | 09:42
Google elimina 12 aplicatii populare pentru telefoanele cu Android Milioane de utilizatori atentionati sa le stearga
Ce aplicații trebuie să ștergi de pe telefon. Sursa foto: TechCrunch
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Google au blocat 12 aplicații, specifice telefoanelor cu Android. Odată cu acest demers, utilizatorii sunt încurajați să le șteargă rapid dacă le au încă pe dispozitiv.

Ce aplicații trebuie să ștergi rapid de pe telefon și care este motivul. Explicația celor de la Google

Reprezentanții Google au procedat astfel după ce au observat că aplicațiile în cauză s-au descărcat de milioane de ori, scopul lor fiind acela de a păcăli oamenii să urmărească minute în șir reclame, dar și să fure date importante, prin atacuri de tip phishing, informează express.co.uk.

ADVERTISEMENT

Echipa de securitate Dr. Web stă în spatele acțiunii de ”curățare” și transmite că printre aplicații se află și cele despre sănătate și fitness. Concret, cele care trebuie eliminate din telefoanele de tip Android sunt: Lucky Step, Walking Joy și Lucky Habit.

Cele pe care Google Play le-a blocat sunt: Golden Hunt, Big Decisions, Jewel Sea, Lucky Clover, King Blitz, Unlimited Score, Reflector, Seven Golden Wolf blackjack și Lux Fruits Game.

ADVERTISEMENT

Unele dintre aplicațiile false au fost distribuite persoanelor sub pretextul de a investi în software sau în chestionare, iar altele presupun că oferă jocuri gratuite.

De altfel, unii utilizatori au căzut în capcana de a-și comunica datele personale, în schimbul depunerii unei cereri de înregistrare a contului sau pentru a lua legătura cu un așa zis specialist.

ADVERTISEMENT

Mulți români, păcăliți de aplicații care promit câștiguri enorme

Anul trecut, mai mulți români au fost înșelați de o aplicație, numită MAFA, ce le promitea câștiguri enorme, în schimbul unor like-uri la anumite postări de pe youtube, facebook sau Instagram.

Cei care cădeau în plasă, trebuiau să achite o taxă de intrare, anuală, sub formă de abonament, în valoare de 100 sau 3 mii de euro. Banii au fost plătiți prin binance, o platformă cripto.

ADVERTISEMENT

”Nu ai cum să plătești direct cu cardul tău, un card bancar, și au găsit conexiunea asta cu cripto să introduci banii tai în cripto, îi schimbi în cripto, și din cripto îi duci în aplicația lor”, a spus o păgubită pentru Știrile Protv.

În jur de 3 luni a funcționat aplicația în România. Un alt păgubit crede că cei din spatele MAFA și-au stabilit o anumită sumă, iar după ce au obținut-o s-au făcut nevăzuți.

”Aplicația a rulat în jur de trei luni până s-au adunat cei 5 mii și ceva de membri. După care când s-au strâns foarte mulți, probabil s-a făcut stocul de bani, cât au vrut ei să ajungă, și-au oprit, au sistat toate plățile”, a mai spus pentru sursa menționată un alt păgubit.

ADVERTISEMENT
Tags: