Life

Google Maps introduce o funcție nouă. Cât de mult îi va ajuta, de fapt, pe șoferi

Google Maps introduce o funcție nouă pentru toți șoferii. De acum încolo, experiența la volan va fi îmbunătățită semnificativ.
03.07.2024 | 14:57
Google Maps introduce o functie noua Cat de mult ii va ajuta de fapt pe soferi
Google Maps introduce o funcție nouă pentru toți șoferii. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, Google Maps este una dintre cele mai folosite aplicații de navigație. Dezvoltatorii țin mereu pasul cu tehnologia, iar în curând, aplicația va beneficia de o nouă funcție.

Google Maps, o nouă funcție care vine în ajutorul șoferilor

Google Maps este una dintre aplicațiile pe care te poți baza de fiecare dată când ai nevoie de indicații de orientare. Ca orice altă aplicație, Google Maps trebuie să țină pasul cu nevoile utilizatorilor, așa că se actualizează constant.

ADVERTISEMENT

Platforma de hărți introduce mereu funcții noi. De data asta, actualizările reprezintă un pas important atât pentru aplicație, cât și pentru șoferi. Potrivit lui Miriam Daniel, Vicepreședinte și Șef al Google Maps, recent, a fost depus un brevet pentru introducerea unei noi funcții importante.

Cu ajutorul acestei noi funcții, Google Maps nu va mai fi de ajutor doar celor care călătoresc singuri către o anumită destinație. De acum încolo, indicațiile de orientare vor fi disponibile și grupurilor, iar asta datorită funcției multi-vehicul.

ADVERTISEMENT

Brevetul depus de Google Maps a fost descoperit de un utilizator X. Acesta a postat pe platformă primele detalii, dar și câteva explicații despre noua funcție multi-vehicul de la Google Maps.

Cum va funcționa, de fapt, funcția multi-vehicul de la Google Maps

Potrivit acestuia, funcția nouă le va permite șoferilor care nu se află în aceeași locație să navigheze către o destinație comună. Șoferilor li se va da și un interval de timp care îi va ajuta să se sincronizeze.

ADVERTISEMENT

Șoferii care au aflat de noua funcție de la Google Maps se declară foarte mulțumiți. În acest fel, de acum încolo, călătoriile de grup vor fi mai facile, iar experiența șoferilor va fi îmbunătățită substanțial.

Brevetul poartă numele oficial de ”Furnizarea instrucțiunilor de navigare către un dispozitiv în raport cu alt dispozitiv”. Potrivit informațiilor care circulă în mediul online, funcția nouă de la Google Maps va avea acces la calendarele și mesajele utilizatorilor. Dacă Google Maps va detecta mai mulți șoferi cu aceeași destinație, le va trimite invitația de a accesa funcția multi-vehicul.

ADVERTISEMENT

Odată cu acceptarea invitației, șoferii vor primi din partea aplicației direcții sincronizate. În acest fel, cu toții vor ajunge la destinație în același timp și vor fi mereu notificați cu privire la traseu.

Funcția multi-vehicul le permite tuturor celor care o accesează să afle detalii despre poziția lor pe hartă, dar și despre poziția celorlalți participanți la trafic. De asemenea, funcția va fi disponibilă atât pe telefonul personal, cât și pe alte dispozitive conectate prin Bluetooth la mașină.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”