ADVERTISEMENT
News

Google Maps lansează o funcție care arată numărul cazurilor de Covid-19 din anumite zone

Autor: Adrian Baciu | 24.09.2020 | 12:09
Google Maps lansează o funcție care arată numărul cazurilor de Covid-19 din anumite zone
Google Maps lansează o funcție care arată numărul cazurilor de Covid-19 din anumite zone. Sursa foto: hepta.ro

Compania Google a anunțat, în cursul acestei săptămâni, că serviciul speciale Google Maps va beneficia de o funcție care va indica numărul cazurilor de Covid-19 în diferite zone ale lumii.

ADVERTISEMENT

Mai exact, utilizatorii serviciului pot afla, în timp real dacă în zona în care se află au fost depistate noi focare de infecție în ultima perioadă.

Cei de la Google anunță că această nouă funcție a aplicației se va lansa în această săptămână pentru iPhone și Android, fapt pentru care utilizatorii nu trebuie decât să-și actualizeze serviciul.

ADVERTISEMENT

O funcție Google Maps va afișa informații despre evoluția cazurilor de Covid 19

Pentru ​a ajuta populația și autoritățile în lupta cu pandemia de Covid-19, Google Maps anunță că va adăuga noi date pe hărțile sale, fiind vorba de media infectărilor cu noul coronavirus în ultima săptămână în zonele selectate de utilizatori.

Mai exact, ideea companiei este ca toți posesorii serviciului să fie informați când se duc într-o anumită regiune care a avut o incidență mai mare de cazuri în ultimele zile, informează CNBC.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, informațiile legate de pandemie vor proveni de la Johns Hopkins, New York Times şi Wikipedia şi vor fi afişate pe o hartă în culori, cu o medie pe şapte zile a noilor cazuri la 100.000 de locuitori, într-o anumită zonă. Harta va fi disponibilă în 220 de ţări şi teritorii.

Cum trebuie accesată funcția Google Maps

Pentru a accesa această funcție, utilizatorii trebuie să apese în meniu butonul de layere din partea dreapta sus a ecranului și să aleagă “COVID-19 info”. Va fi afișată media infectărilor din regiunea respectivă de hartă, dar și dacă numărul de cazuri este în creștere sau în scădere.

ADVERTISEMENT

La nivel mondial, numărul total al infectărilor cu noul coronavirus a trecut de 32 de milioane. Până la raportarea din prezent, aproape 1 milion de cetățeni de pe glob au fost uciși de Covid-19.

Trei mari state din lume au depășit pragul de 1 milion de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 de la declararea oficială a pandemiei. E vorba de Statele Unite ale Americii, cu 7,10 milioane de cazuri, India, cu 5,7 milioane de cazuri, Brazilia, cu 4,6 milioane de cazuri și Rusia, cu 1,12 milioane de cazuri.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!