News

Google Maps lansează o funcție care arată numărul cazurilor de Covid-19 din anumite zone

24.09.2020 | 12:09
Google Maps lanseaza o functie care arata numarul cazurilor de Covid19 din anumite zone
ADVERTISEMENT

Compania Google a anunțat, în cursul acestei săptămâni, că serviciul speciale Google Maps va beneficia de o funcție care va indica numărul cazurilor de Covid-19 în diferite zone ale lumii.

Mai exact, utilizatorii serviciului pot afla, în timp real dacă în zona în care se află au fost depistate noi focare de infecție în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Cei de la Google anunță că această nouă funcție a aplicației se va lansa în această săptămână pentru iPhone și Android, fapt pentru care utilizatorii nu trebuie decât să-și actualizeze serviciul.

O funcție Google Maps va afișa informații despre evoluția cazurilor de Covid 19

Pentru ​a ajuta populația și autoritățile în lupta cu pandemia de Covid-19, Google Maps anunță că va adăuga noi date pe hărțile sale, fiind vorba de media infectărilor cu noul coronavirus în ultima săptămână în zonele selectate de utilizatori.

ADVERTISEMENT

Mai exact, ideea companiei este ca toți posesorii serviciului să fie informați când se duc într-o anumită regiune care a avut o incidență mai mare de cazuri în ultimele zile, informează CNBC.

Conform sursei citate, informațiile legate de pandemie vor proveni de la Johns Hopkins, New York Times şi Wikipedia şi vor fi afişate pe o hartă în culori, cu o medie pe şapte zile a noilor cazuri la 100.000 de locuitori, într-o anumită zonă. Harta va fi disponibilă în 220 de ţări şi teritorii.

ADVERTISEMENT

Cum trebuie accesată funcția Google Maps

Pentru a accesa această funcție, utilizatorii trebuie să apese în meniu butonul de layere din partea dreapta sus a ecranului și să aleagă “COVID-19 info”. Va fi afișată media infectărilor din regiunea respectivă de hartă, dar și dacă numărul de cazuri este în creștere sau în scădere.

La nivel mondial, numărul total al infectărilor cu noul coronavirus a trecut de 32 de milioane. Până la raportarea din prezent, aproape 1 milion de cetățeni de pe glob au fost uciși de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Trei mari state din lume au depășit pragul de 1 milion de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 de la declararea oficială a pandemiei. E vorba de Statele Unite ale Americii, cu 7,10 milioane de cazuri, India, cu 5,7 milioane de cazuri, Brazilia, cu 4,6 milioane de cazuri și Rusia, cu 1,12 milioane de cazuri.

ADVERTISEMENT