News

Google Maps va îndruma șoferii spre rute prietenoase cu mediul. De când va fi disponibilă noua caracteristică

31.03.2021 | 20:55
Google Maps va îndruma șoferii spre rute prietenoase cu mediul. De când va fi disponibilă noua caracteristică
Google Maps va îndruma șoferii spre rute prietenoase cu mediul. De când va fi disponibilă noua caracteristică Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Aplicația Google Maps va începe să furnizeze șoferilor rute gândite pentru a genera cele mai scăzute emisii de carbon pe bază de trafic, pante și alți factori.

Google Maps va oferi rute prietenoase cu mediul

Google a anunțat lansarea noii caracteristici în cursul acestui an pentru Statele Unite ale Americii, urmând ca treptat să ajungă în alte țări, ca parte a angajamentului său de a ajuta la combaterea schimbărilor climatice prin serviciile sale.

ADVERTISEMENT

Cu excepția cazului în care utilizatorii opresc noua caracteristică, traseul implicit va fi “eco-friendly”, dacă opțiunile comparabile durează aproximativ același timp, a precizat Google.

Când alternativele sunt semnificativ mai rapide, Google Maps va oferi opțiuni și va permite utilizatorilor să compare emisiile estimate.

ADVERTISEMENT

Google a declarat că realizează estimările relative ale emisiilor prin testarea diferitelor tipuri de vehicule și tipuri de drumuri combinate cu date oficiale guvernamentale.

Datele de calitate rutieră provin de pe mașinile sale Street View, precum și imagini aeriene și de la sateliți.

Actualizarea include, de asemenea, o caracteristică care va notifica șoferii dacă se află în zone care au restricții privind vehiculele poluante într-un efort de a “păstra aerul curat”.

ADVERTISEMENT

În lunile următoare, utilizatorii aplicației Maps vor putea compara traseul cu mașina, bicicleta, tranzitul public și alte opțiuni de călătorie într-un singur loc, în loc să comute între diferite secțiuni ale aplicației.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri