ADVERTISEMENT
News

Google recunoaște că te înregistrează audio în secret prin intermediul telefonului

Reprezentanții Google au admis că uneori, te înregistrează audio chiar și dacă nu ai activat asistentul virtual în acest sens.
Autor: George Stanciu | 01.07.2021 | 14:20
Google recunoaște că te înregistrează audio în secret prin intermediul telefonului
Google recunoaște că te înregistrează audio în secret prin intermediul telefonului. Sursa foto: pixabay.com.

Reprezentanții Google au admis că angajații companiei ascultă unele înregistrări dintre utilizatori și asistentul virtual Google Assistant.

ADVERTISEMENT

este cunoscut faptul că angajații Google ascultă părți de conversații pe care utilizatorii le au cu Assistant după ce au rostit cuvintele cheie ”OK Google.”

Cu toate acestea, este prima dată când Google admite că uneori, asistentul virtual înregistrează audio chiar și dacă nu a fost pornit de un utilizatori, cu ajutorul cuvintelor ”OK Google.”

ADVERTISEMENT

Depoziția a fost făcută de oficialii Google în fața unei comisii parlamentare cu privire la tehnologia informației din India. Răspunsul a venit în urma unei întrebări specifice a parlamentarului Nishikant Dubey.

Google a explicat încă din 2019 că, ocazional, angajații ascultă conversații dintre persoane și asistentul virtual. Asta se întâmplă în cazul a 0,2% din conversațiile realizate după ce utilizatorii au ales opțiunea Voice & Audio Activity, în timp ce configurau asistentul virtual.

ADVERTISEMENT

Compania mai declara că utilizatorii pot revizui activitatea audio și că pot șterge orice conversație înregistrată de asistentul Google, fie că a fost declanșat intenționat sau accidental.

Google nu explică diferența între informații sensibile sau generale

În cadrul depoziției, echipa Google a afirmat că în înregistrările audio nu au fost semnalate informații sensibile, ci doar conversații generale. Totuși, compania nu a oferit clarificări despre cum clasifică informațiile în sensibile sau obișnuite.

ADVERTISEMENT

Membrii comisiei parlamentare sunt de părere că aceste tipuri de înregistrări reprezintă o încălcare a intimității.

Un membru al comisiei a afirmat că ”În termenii și condițiile sale, Google specifică în mod clar că înregistrările audio dintre utilizatori și boxele inteligente sau dispozitivele cu Google Assistant sunt înregistrate și stocate. Totuși, termenii nu arată că angajații pot asculta la extrase din aceste conversații. Asta reprezintă o încălcare gravă a confidențialității.”

ADVERTISEMENT

Un oficial din cadrul Ministerului Electronicii și Tehnologia Informației a mai afirmat că ”guvernul verifică problema companiilor ca Google, care nu șterg datele stocate și păstrează transcrieri până ce un utilizator șterge el însuși aceste informații”, conform indiatoday.in.

Giganții din sfera platformelor sociale au contestat noile legi IT ce au intrat în vigoare în India începând cu 26 mai.

ADVERTISEMENT

S-au trezit însă în fața unei comisii parlamentare unde, indiferent de culoarea politică, membrii au un scop comun, acela de a obliga companiile să respecte noile reguli.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!