Fotbal intern

Goran Pandev, afacere cu Gigi Becali înainte de România – Macedonia de Nord! Ce fotbalist a dat la FCSB

25.03.2021 | 13:47
Goran Pandev afacere cu Gigi Becali inainte de Romania  Macedonia de Nord Ce fotbalist a dat la FCSB
ADVERTISEMENT

Goran Pandev este cel mai important fotbalist din naţionala Macedoniei de Nord şi unul dintre marile pericole pentru defensiva României. FANATIK îţi prezintă ce afacere a făcut atacantul de 37 de ani cu Gigi Becali, totul cu doar câteva zile înainte de meciul care se va juca pe Arena Naţională.

În 2010, când încă juca pentru Inter, Goran Pandev a înfiinţat o academie în Macedonia de Nord, care îi şi poartă numele. Patru ani mai târziu, Akademija Pandev a dezvoltat şi o echipă de seniori, ajunsă între timp în prima ligă macedoneană, dar şi în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă încă evoluează la cel mai înalt nivel, cu 21 de meciuri în actualul sezon din Serie A pentru Genoa, Goran Pandev este atent la tot ceea ce se întâmplă la echipa lui. În urmă cu o săptămână, presa din Macedonia de Nord a anunţat că Jorgo Papuli, fotbalist al celor de la Akademija Pandev, a semnat cu FCSB.

Gigi Becali a luat un fotbalist de la echipa lui Goran Pandev. Atacantul, titular în România – Macedonia de Nord

Jorgo Papuli, fotbalistul transferat de Gigi Becali de la echipa lui Goran Pandev, a prins banca de rezerve la duelul de foc dintre CSA Steaua şi FCSB II. La scurt timp după ce a semnat contractul cu formaţia secundă a liderului din Liga 1, jucătorul de 19 ani a vorbit în presa din Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

“Bineînțeles că sunt fericit, mă bucur mult să fac parte dintr-un asemenea club grozav. Sper că voi profita de șansele pe care le voi primi și că nu voi dezamăgi. Sunt pregătit să dau tot ce am mai bun și să demonstrez ce pot. 

Aventura mea în fotbal abia începe și sunt entuziasmat de provocările care vor urma. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în trecut și care m-au susținut, în special familiei mele”, spunea Jorgo Papuli pentru publicaţia Sport Media.

ADVERTISEMENT

Goran Pandev, căpitanul selecţionatei lui Igor Angelovski, va începe ca titular meciul România – Macedonia de Nord. Cu această ocazie, atacantul lui Genoa va ajunge la selecţia cu numărul 115, după ce a debutat la naţională în iunie 2001.

Jorgo Papuli a fost şi la Dinamo

Jorgo Papuli nu este la prima experienţă în fotbalul din România. Fotbalistul a trecut pe la juniorii lui Dinamo în 2017, iar un an mai târziu a ajuns prima dată la FCSB. După câteva luni, macedoneanul s-a întors la Akademija Pandev. Înainte să ajungă la Dinamo, fotbalistul de 19 ani a evoluat la juniorii lui Metalurg Skopje.

ADVERTISEMENT

Nu este primul macedonean care creşte în România

Înainte ca Jorgo Papuli să ajungă la FCSB II, Boban Nikolov şi-a făcut o parte din juniorat în România. Adus de Gică Hagi la Viitorul în 2010, pe când avea 16 ani, mijlocaşul a debutat în Liga 1 la mijlocul sezonului 2012-2013. Macedoneanul a jucat până în iulie 2015 la formaţia “Regelui”, când s-a transferat la Vardar Skoje.

După aproape trei ani petrecuţi în Macedonia de Nord, Boban Nikolov a fost cumpărat de Fehervar, iar în 2021 a ajuns la Lecce. În actualul sezon din Serie B, fotbalistul de 26 de ani a jucat 8 meciuri. Jucătorul se află în lotul Macedoniei de Nord pentru meciul cu România din preliminariile CM 2022.

  • 40 de meciuri a jucat Boban Nikolov pentru Viitorul

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,50 este cota pentru ”peste 0,5 goluri marcate în prima repriză” la meciul România-Macedonia de Nord. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT