News

Grădina Zoologică din Brăila are trei noi pui de leu. Au doar patru zile, iar publicul este invitat să le găsească nume

Noile vedete ale Grădinii Zoologice din Brăila sunt trei feline în vârstă de doar patru zile. Cele două femele și un mascul au nevoie de nume, iar publicul este invitat să facă propuneri.
26.08.2022 | 20:49
Gradina Zoologica din Braila are trei noi pui de leu Au doar patru zile iar publicul este invitat sa le gaseasca nume
Gradina Zoologică din Brăila are 39 de ani de existență Foto: Pro Brăila
ADVERTISEMENT

Puii de leu sunt născuți în captivitate, iar părinții lor sunt un mascul și o femelă în vârstă de cinci ani, aduși de la Grădina Zoologică din Târgoviște.

Grădina Zoologică din Brăila are trei noi pui de leu

Potrivit reprezentanților Grădinii Zoologice din Brăila, leoaica mamă este extrem de grijulie, astfel că medicul veterinar a avut ceva de furcă până a reușit să-i examineze, aflând că este vorba despre două femele și un mascul.

ADVERTISEMENT

Cele trei mici feline au venit pe lume cu patru zile în urmă, sunt perfect sănătoase și au început deja să ia în greutate. Vizitatorii Grădinii Zoologice din Brăila sunt invitați să le găsească nume micilor vedete.

„Este o mamă bună. Animalele sunt la fel ca oamenii. Este foarte atentă cu puii ei, nu putem să ne apropiem în niciun fel, ii hrănește nonstop, îl îndepărtează pe mascul pentru siguranța puiuților și faptul că ei sunt fătați de câteva zile și arată atât de bine asta înseamnă că a fost o mamă sănătoasă, că a fost bine hrănită”, a declarat pentru Știrile Pro TV Meluța Drăguț, directorul Grădinii Zoologice Brăila.

ADVERTISEMENT
pui leu zoo braila
Micile feline sunt perfect sănătoase Foto: Observator

Potrivit specialiștilor, puii se vor separa de leoaica-mamă doar după vârsta de doi ani.

Parcul zoologic din Brăila are o reputație bună în ceea ce privește reproducerea leilor în captivitate. În urmă cu 14 ani, nouă pui de leu cu vârste cuprinse între 3 și 9 luni au fost transferați în rezervația Lion Rocks din Africa de Sud, Zoo Brăila era suprapopulată.

„Leii trăiesc chiar și 20 de ani în captivitate, mai mult decât în sălbăticie. Se cunoaște cazul unui leu dintr-o grădină zoologică din Germania care a trăit 29 de ani”, explică Daniela Teodor, biolog la Grădina Zoologică din Brăila.

ADVERTISEMENT

Grădina Zoologică din Braila a fost înființată în 1983. Este situată în partea de sud a orașului, pe Șoseaua de Centură. Parcul are o suprafață de 4,6 hectare.