Nicio categorie

Grădiniţa lui Dinamo, o creşă a destinelor orfane

Suporterii dinamovişti au început cu o scenografie nu atît de impresionantă, cît surprinzător de elevată pentru lumea stadioanelor, unde se abuzează de cuvîntul „coregrafie”. Dar...
12.08.2013 | 16:42
Grădiniţa lui Dinamo, o creşă a destinelor orfane
Dorin Rotariu.
ADVERTISEMENT

Suporterii dinamovişti au început cu o scenografie nu atît de impresionantă, cît surprinzător de elevată pentru lumea stadioanelor, unde se abuzează de cuvîntul „coregrafie”. Dar Latovlevici i-a trezit repede, cu o cafea cu caimacul pe dreapta (porţii), servită cu stîngul (piciorul stîng). În minutul 6 se cam terminase zaiafetul. Steaua, singura noastră echipă convertibilă pe plan european, ridiculizase striviţii din Ştefan cel Mare.

Grădiniţa lui Negoiţă e o creşă a destinelor orfane. Dacă Mulţescu le punea (poate le-a şi pus-o) fotbalagiilor din „Groapa” caseta meciurilor lui cu Hamburg, nu-i mobiliza, ci îi împingea să-şi urmeze vocaţiile reale – de vopsitori de garduri din fier forjat sau de descărcători de pepeni din remorcă. Nu tot ce e tînăr înseamnă viitor. Uneori, măi, Negoiţă, speranţa rimează cu avortul! Ideea asta abruptă o confirmă camerunezul care a dat autogolul. Sau poate că n-am înţeles eu şi domnul Fai o fi un om de ştiinţă care încearcă să susţină pripita teorie a lui Darwin?

ADVERTISEMENT

La pauză a fost doar 0-2, deşi Steaua s-a prezentat în 9 oameni. Ce părere aveţi, Piovaccari e mai dulap decît Cristea sau Cristea e mai melc decît Piovaccari? În repriza a doua, cei buni au intrat in jocul loazelor, pentru ca aşa se întîmplă la noi, stimularea vine în sens invers, obtuzitatea triumfa în faţa fosforescenţei. Steliştii au risipit ocazii, iar apologetul camerunez al lui Darwin a tras un şut bunicel, de la distanţă. Pînă în minutul 60, Nikolici a ratat din trei situaţii de unu la unu cu portarul. Vă garantez, însă că şifonierul fără balamale Piovaccari n-ar fi ajuns niciodată singur cu Bălgrădean.

Cît despre talentul Rotariu, îi doresc să lepede urgent pamperşii din creşa lui Negoiţă. Eventual, s-o ia pe urmele lui Alexe şi ale lui Nica.

ADVERTISEMENT

Steaua n-a făcut spectacolul obişnuit, dar a întreţinut o atmosferă plăcută. Dinamo a ciupit un rezultat mincinos, după un joc descalificant.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri