Sport

Grandoare la deschiderea Campionatului European de fotbal. Cea mai spectaculoasă ceremonie din istoria competiției. Video

Italia și Turcia se vor înfrunta în primul meci de la Euro 2020, însă evenimentul sportiv a debutat cu o ceremonie fastuoasă care a electrizat atmosfera de pe Stadio Olimpico.
11.06.2021 | 23:36
Grandoare la deschiderea Campionatului European de fotbal Cea mai spectaculoasa ceremonie din istoria competitiei Video
ADVERTISEMENT

Turneul Final al Campionatului European ar fi trebuit să se desfășoare anul trecut, dar a fost reprogramat din cauza pandemiei de coronavirus care a blocat întreg sportul mondial.

Așteptarea a meritat. Ceremonia de deschidere a acestei ediții a Campionatului European a fost una cu adevărat deosebită.

ADVERTISEMENT

Spectacol virtual de ultimă generație

Ceremonia a debutat cu salutul lui Alessandro Nesta și Francesco Totti, cu clasicul ”Ciao Roma!”. În continuare o fanfară a interpretat celebra operă ”Wilhelm Tell” de Giachino Rossini, iar Andrea Bocelli a interpretat opera Nessun Dorma.

Spectacol de lumini, proiecții laser și momente emoționante, toate împletite într-un show vizual excepțional, au fost oferite spectatorilor de pe Stadio Olimpico și nu numai, cu ocazia deschiderii oficiale a Campionatului European de fotbal.

ADVERTISEMENT

UEFA a anunțat că înaintea meciului de debut de la actuala ediție a Campionatului European, va ava loc o ceremonie de deschidere mai grandioasă ca niciodată și s-a ținut de cuvânt.

Martin Garrix, Bono și The Edge au concertat virtual pe Stadio Olimpico din Roma interpretând piesa ”We Are The People”, aceasta fiind de altfel, imnul oficial al competiției. Momentele artistice au fost condimentate cu un spectacol virtual de ultimă generație.

ADVERTISEMENT

Euro 2020, ediția jubiliară

UEFA Euro 2020 este a 16-a ediție a Campionatului European de fotbal și este una jubiloară. Competiţia trebuia să aibă loc în vara anului 2020, atunci când se aniversau 60 de ani de la primul Campionat European. Pandemia de COVID-19 a amânat, însă, cu un an desfăşurarea ei, care însă va păstra aceeaşi titulatură. Perioada de desfăşurare a turneului final este 11 iunie – 11 iulie.

13 stadioane au fost selectate și anunțate la data de 19 septembrie 2014. Însă au rămas în final doar 10. Orașul Bruxelles a ieșit de pe listă și meciurile de aici se vor juca pe Wembley, pentru că s-a întârziat mult începerea lucrărilor.

ADVERTISEMENT

Urmare a izbucnirii pandemiei de coronavirus şi oraşele Dublin (Irlanda) şi Bilbao (Spania) au anunţat că reunţă la organizarea partidelor, care au fost preluate de Sankt Petersburg şi Sevilla, ruşii fiind singurii care astfel vor găzdui meciuri din două grupe: B, grupa lor şi grupa E.

Dacă echipa naţională a României nu a izbutit să obţină calificarea la un turneu final pe care l-ar fi disputat în faţa fanilor în schimb țara noastră se poate mândri cu o altă performanţă.

Va avea doi arbitri care vor conduce meciuri la turneul final. Este vorba de Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs. Doar Anglia, Germania, Spania şi Olanda vor mai avea câte doi arbitri.

Meciurile de la EURO 2020 se dispută cu spectatori. Deşi din martie 2020 şi până de curând accesul fanilor a fost oprit de pandemie, UEFA a reuşit să se pună de acord cu forurile administrative şi sanitare din ţările gazdă ale turneului final şi pe stadioane va fi permisă prezenţa spectatorilor în limita a 25 la sută din capacitatea arenelor.

ADVERTISEMENT