News

Granița terestră a Greciei ar putea fi închisă peste două săptămâni dacă vor crește cazurile de COVID-19

12.07.2020 | 13:30
Granita terestra a Greciei ar putea fi inchisa peste doua saptamani daca vor creste cazurile de COVID19
ADVERTISEMENT

Guvernul grec va lua în discuție în o eventuală închidere a graniței terestre peste două săptămâni. Varianta închiderii punctului  de frontieră Kulata-Promachonas, singurul rămas deschis, s-a luat în discuție și într-o  ședință care a avut loc vineri, dar decizia a fost amânată, scrie ekathimerini.com.

Subiectul a fost discutat într-o reuniune la care au participat miniștrii premierului Kyriakos Mitsotakis și oficiali din domeniul sanitar.

ADVERTISEMENT

Surse guvernamentale au declarat pentru publicația din Grecia că s-a renunțat la închiderea completă a graniței terestre, deși posibilitatea a fost analizată. S-a estimat că impactul asupra turismului grec ar fi mult prea mare pentru ca accesul în țară să fie permis doar pe cale maritimă sau aeriană.

Închiderea graniței depinde de evoluția epidemiei

În schimb, închiderea graniței va fi reanalizată peste două săptămâni în cazul în care numărul infectărilor va continua să crească.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă încă se poate intra în Grecia prin punctul de frontieră de la Promachonas, de la granița cu Bulgaria, autoritățile de la Atena au impus condiții  suplimentare, în condițiile în care numărul infecțiilor raportat vineri a crescut la 60, dintre care 40 sunt cazuri de import. În schimb, numărul deceselor a rămas staționar, la 193.

Astfel, din 14 iulie, de la ora 06.00, granița bulgaro-greacă nu mai poate fi trecută de către persoanele care nu prezintă rezultatul negativ la un test pentru coronavirus, făcut cu 72 de ore înainte de sosire la punctul de frontieră.

ADVERTISEMENT

Justificarea acestei măsuri este că au fost descoperite 29 de cazuri de COVID-19 în urma testelor efectuate aleatoriu la granița cu Bulgaria.

De asemenea, formularele PLF (Passenger Locator Forms) trebuie completate de către turiștii străini cu 24 de ore înainte de sosirea în  vamă, nu cu 48 de ore înainte, cum se cerea până vineri.

ADVERTISEMENT

În plus, autoritățile au anunțat o intensificare a controalelor menite să asigure respectarea regulilor de prevenire a contaminării cu coronavirus. ”Preocuparea principală legată de deschiderea granițelor este siguranța turiștilor, precum și a rezidenților din destinațiile turistice”, a afirmat premierul Mitsotakis.

 

 

ADVERTISEMENT