News

Grav accident de muncă la Caracal: doi muncitori, prinși sub un mal de pământ. Unul a murit. Update

Un grav accident de muncă s-a produs joi după-amiază la Caracal, acolo unde doi muncitori au fost prinși sub un mal de pământ.
25.05.2023 | 22:36
Grav accident de munca la Caracal doi muncitori prinsi sub un mal de pamant Unul a murit Update
Accident de muncă la Caracal: doi muncitori, îngropați sub un mal de pământ, la Caracal. Sursa foto: gazetanoua.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
25-05-2023
19:45

Unul dintre muncitorii prinși sub un mal de pământ în Caracal a murit

În ciuda eforturilor depuse de echipele ISU, unul dintre cei doi muncitori prinşi sub un mal de pământ în Caracal, la 7 metri adâncime, a fost declarat decedat.

Victima are 57 de ani. Muncitorul a fost declarat decedat de medicul de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt, scrie Antena 3. Misiunea de extragere a victimei s-a finalizat în jurul orei 22.30.

Joi după-amiază, la Caracal, a avut loc un grav accident de muncă. Doi muncitori de la o companie din Dolj au fost surprinși de un mal de pământ. Unul a fost salvat imediat, iar pentru celălalt se depun eforturi disperate.

Accident de muncă la Caracal: doi muncitori, îngropați sub un mal de pământ, la Caracal

Din primele informații, accidentul de muncă s-a produs pe o stradă de la ieșirea din municipiul Caracal. Aici, muncitorii unei firme execută lucrări pentru Compania de Apă Olt. Aceștia ar fi încercat să asigure malurile cu panouri, moment în care s-a produs o alunecare de teren.

ADVERTISEMENT

Doi dintre cei aflați pe șantier au fost surprinși și acoperiți de un mal de pământ. Unul dintre muncitori a avut șansă și a fost scos imediat de sub greutatea care a căzut peste el.

Unul dintre bărbați surprinși de alunecarea de teren a fost scos imediat de către colegi. Acesta este rănit la umăr şi a fost transportat la spital, dar este în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Cel de-al doilea este prins sub panourile de susţinere care s-au desprins în momentul alunecării malului de pământ. Inspectorii noştri sunt acum la faţa locului”, a precizat directorul ITM Olt, Cristian Ungureanu, conform Gazeta Nouă.

Salvatorii intervin la fața locului pentru salvarea celui de-al doilea muncitor

În acest moment, la fața locului intervin mai multe echipaje de la ISU. Autoritățile au deplasat în zonă aparaturi speciale prin care încearcă salvarea celui de-al doilea muncitor.

ADVERTISEMENT

”La fața locului acționează două autocamioane cu modul de căutare-salvare (multirisc), o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD, două echipaje SAJ și un buldoexcavator”, au precizat reprezentanții ISU Olt.

Momentan, nu se cunosc date exacte despre starea bărbatului surprins sub malul de pământ. De notat că, la scurt timp după accident, și o echipă de la ITM Olt a ajuns la faţa locului, dat fiind faptul că e vorba de un accident de muncă.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 21.00, ISU Olt a revenit cu un comunicat în care anunță că ”misiunea de extragere a victimei din municipiul Caracal este în desfășurare, adâncimea până la victimă este de aproximativ șapte metri”.

ADVERTISEMENT