News

Grav accident feroviar în Galați. Vagon de călători, lovit de o locomotivă. Un mort și trei răniți. Update

Un grav accident feroviar a avut loc, sâmbătă seara, în Galați. Un vagon de călători a fost lovit de o locomotivă. Au rezultat mai mulți răniți, doi în stare gravă.
25.03.2023 | 22:19
Grav accident feroviar in Galati Vagon de calatori lovit de o locomotiva Un mort si trei raniti Update
Accident feroviar în Galați: tren de călători, lovit de o locomotivă. Mai multe persoane rănite. Sursa foto: antena3.ro
ADVERTISEMENT
25-03-2023
20:25

CFR Călători confirmă decesul unei femei în accidentul de la Galați

Într-un comunicat emis sâmbătă seara, CFR Călători confirmă decesul unei femei în urma accidentului feroviar din Galați. Conductorul trenului a murit la spital, a anunțat instituția.

Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în stația Galați, CFR Călători anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital.

Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, a transmis CFR.

Anterior, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi anunță că femeia, în vârstă de 53 de ani, a suferit stopuri cardio-respiratorii repetate, aceasta decedând la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Alte trei persoane au fost în acest accident, fiind transportate la spital.

25-03-2023
19:52

O femeie de 53 de ani, angajată la CFR, ar fi murit în urma accidentului feroviar din Galați

Conform celor mai noi informații legate de accidentul feroviar din gara Galați, un angajat al CFR și-ar fi pierdut viața. Potrivit Antena 3, victima este o femeie în vârstă de 53 de ani, de profesie controlor.

Aceasta ar fi intrat în stop cardio respirator, fiind transportată la terapie intensivă, la Spitalul de Urgență din Galați. La scurt timp a murit. Reamintim că alte trei persoane au fost rănite.

25-03-2023
19:03

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, cere verificări, explicații și soluții urgente după accidentul feroviar din Galați

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a avut o primă reacție după accidentul din gara Galați. Oficialul cere verificări, explicații și soluții urgente, după acest nou eveniment feroviar grav din România.

”Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice.

I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete“, a precizat ministrul Transporturilor, conform TVR.

Accident feroviar grav petrecut sâmbătă seara în gara din Galați. Un tren de călători care se afla în stație și care trebuia să plece spre Mărășești a fost lovit de o altă locomotivă. Mai multe persoane au fost rănite.

Accident feroviar în Galați: tren de călători, lovit de o locomotivă. Mai multe persoane rănite

Conform ȘtiriTVR, accidentul feroviar în gara Galați a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei 19.30. Un tren de călători care se afla în stație a fost lovit de o altă locomotivă. Cel puțin 4 persoane au fost rănite.

ADVERTISEMENT

Vagonul de călători lovit se afla pe linia 5 în momentul în care locomotiva a venit cu viteză. Partea din față a vagonului de călători a fost distrusă. Cel mai probabil, este posibil să fi fost vorba de o defecțiune la partea electrică. Mai multe echipaje SMURD au intervenit de urgență.

Din primele informații, două persoane s-ar afla în stare mai gravă. Una dintre victime a intrat în stop cardio-respirator, iar o alta este încarcerată. Din fericire, medicii au reușit să o resuscitez pe prima, a transmis postul public de televiziune. Victima a fost transportată la Spitalul de Urgență.

ADVERTISEMENT

Mai multe informații a oferit, ulterior, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță. Acesta a transmis că patru victime au avut nevoie de îngrijiri medicale. E vorba de trei bărbați și o femeie. O altă persoană a fost încarcerată.

”O femeie a fost preluată în stop cardio-respirator iar după ce i s-au aplicat manevrele de resuscitare a fost transportată la spital. Celelalte victime prezentau traumatisme ușoare”, a transmis Eugen Chiriță.

ADVERTISEMENT

Cauza accidentului feroviar din Galați

Reprezentanții de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi au venit cu precizări suplimentare în legătură cu acest eveniment. Accidentul feroviar s-a produs după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare şi a lovit un vagon de călători.

”La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19,19, la Gara CFR Galaţi a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare şi a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinaţia Galaţi – Buzău.

ADVERTISEMENT

Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio-respirator şi un bărbat care a rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galaţi şi poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi”, transmite Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

ADVERTISEMENT