News

Grav accident feroviar în județul Neamț, după ce un autoturism a fost lovit în plin de un tren personal! Elicopterul SMURD a intervenit de urgență la fața locului

11.06.2020 | 20:02
Grav accident feroviar in judetul Neamt dupa ce un autoturism a fost lovit in plin de un tren personal Elicopterul SMURD a intervenit de urgenta la fata locului
ADVERTISEMENT

Două persoane s-au ales cu răni grave în urma unui accident feroviar produs joi pe raza județului Neamț,  în localitatea Luțca, comuna Sagna. Potrivit informațiilor furnizate de autorități, un tren personal care circula pe ruta Roman – Buhăești (Vaslui) a surprins și accidentat în gabaritul căii ferate un autoturism ce se deplasa spre localitatea Brăhășești.

Singurele victime au fost șoferul automobilului puternic avariat în urma impactului și pasagerul său, cei doi având nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare pentru a fi scoase dintre fiarele acestuia.

ADVERTISEMENT

Grav accident feroviar în județul Neamț. Două persoane au fost rănite

Un tren a lovit un autoturism, iar două persoane sunt încarcerate. Intervin pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială pentru Descarcerare grea, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD TIM.

La locul evenimentului s-a deplasat și un echipaj de la SAJ. O persoană este inconștientă. Medicul de pe ambulanța TIM a solicitat elicopterul. Se intervine pentru descarcerarea persoanelor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

ADVERTISEMENT

Șoferul autoturismului a fost transportat la spital cu un elicopter SMURD

De asemenea, acesta a precizat că pompierii au reușit după câteva minute să scoată cele două victime din autoturism. Este vorba de o femeie în vârstă de aproape 40 de ani și de un bărbat de 58 de ani care se afla la volan.

Femeia a fost preluată de echipajul unei ambulanțe ajunse la fața locului și transportată la Spitalul din Roman pentru îngrijiri de specialitate.

ADVERTISEMENT

Ceva mai dificil a fost, însă, cazul șoferului, întrucât acesta și-a pierdut cunoștința în urma impactului puternic, astfel că echipajul de paramedici a trebuit să-i aplice mai multe manevre de resuscitare imediat după ce l-au scos dintre fiarele mașinii avariate.

În cele din urmă, bărbatul a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost preluat de un elicopter SMURD care l-a transferat la o unitate medicală din Iași.

ADVERTISEMENT

Persoana a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost preluată de elicopter”, au anunțat reprezentanții ISU Neamţ, semn că bărbatul are șanse foarte mari să fie salvat, în ciuda traumatismului cranio-cerebral sever, otoragiei bilaterale, traumei abdominale, dar și șocului hipovolemic pe care le-a suferit.

ADVERTISEMENT