News

Grav accident în județul Satu Mare. Un TIR a intrat într-un microbuz între localitățile Carei și Moftinu Mic

04.07.2019 | 16:24
Grav accident in judetul Satu Mare Un TIR a intrat intrun microbuz intre localitatile Carei si Moftinu Mic

Un grav accident s-a produs în județul Satu Mare. Un TIR a intrat într-un microbuz plin cu pasageri pe șoseaua care leagă localitățile Moftinu Mic de Carei. Evenimentul neprevăzut, produs pe DN 19, a fost cauzat de șoferul de TIR, care a intrat pe contrasens și a lovit în plin microbuzul cu călători, care circula regulamentar.

Accident în județul Satu Mare, pe drumul Careiului: TIR-ul care a intrat în microbuz avea o defecțiune

Cei de la Poliția Județeană Satu Mare susțin că TIR-ul era înmatriculat cu numere de Bistrița, iar șoferul a intrat pe contrasens după ce un disc de la sistemul de frânare s-a defectat. În acest accident a mai fost implicat și un al treilea autoturism care mergea, regulamentar, în spatele microbuzului și care a evitat ciocnirea în ultima clipă, dar a ajuns pe acostament.

În urma ciocnirii dintre TIR și microbuz, patru persoane au fost rănite, printre care șoferul microbuzului, în vârstă de 42 de ani. Ceilalți răniți sunt pasageri ai microbuzului, în vârstă de 39, 43, respectiv 45 de ani, conform observator.tv. La un moment dat, crezând că situația ar putea deveni una foarte gravă, s-a solicitat ajutorul unui elicopter SMURD de la Târgu Mureș, însă, în cele din urmă, nu a mai fost cazul.

În urma accidentului de pe DN 19, șoferul microbuzului și alți 3 pasageri au fost răniți. Sursa foto: observator.tv

Un alt accident grav a avut loc în județul Mureș, la ora 5 dimineața: un tren a acroșat un autoturism, o persoană din acesta a murit

Azi dimineață a avut loc un alt accident deosebit de grav, de data aceasta în județul Mureș. Un tren Regio a intrat într-o mașină în afara localității Reghin. Din nefericire, acest accident s-a soldat cu un mort și trei răniți. Bărbatul de 44 de ani care conducea mașina a oprit fix pe calea ferată în momentul în care trenul, o săgeată albastră, l-a acroșat, consecințele fiind dintre cele mai grave.

„Din primele cercetări efectuate la faţa locului, se pare că un bărbat, de 44 de ani, din judeţul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism, înmatriculat in judeţul Galaţi, nu ar fi oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, moment în care a fost acroşat de trenul Regio 4541, care circula pe relaţia Deda – Târgu Mureş. În urma accidentului au rezultat patru victime, toate din autoturism, care au suferit vătămări corporale, fiind transportate la unitatea spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Din păcate, ulterior, una dintre victime a decedat”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județeană Mureș.