News

Grav accident în Prahova: coliziune între un microbuz și două mașini. Opt oameni au fost răniți

Ziua de vineri, una cu vreme rea în toată țara, a debutat cu un grav accident în Prahova. Opt oameni au fost răniți, după o coliziune între un microbuz și două mașini.
27.01.2023 | 07:59
Grav accident in Prahova coliziune intre un microbuz si doua masini Opt oameni au fost raniti
Accident cu cinci răniți în județul Prahova. Au fost implicate trei autovehicule: un microbuz și două mașini. Sursa foto (ilustrativ): ISU Prahova
ADVERTISEMENT

Vineri, în jurul orei 7.00, un grav accident rutier a avut loc pe un drum din județul Prahova. Nu mai puțin de trei vehicule au fost implicate în coliziune.

Accident cu cinci răniți în județul Prahova. Au fost implicate trei autovehicule: un microbuz și două mașini

Din primele informații oferite de cei de la ISU Prahova, impactul s-a produs între două autoturisme și un autobuz.

ADVERTISEMENT

Accidentul a fost consemnat pe DN 1A în zona localității Moara Nouă, județul Prahova. În mașini se aflau 11 persoane, 8 dintre acestea fiind asistate medical și transportate de urgență la UPU – SJU Ploiești.

ISU a mobilizat la fața locului o autospecială de stingere, două ambulanțe SMURD și o ambulanță SAJ.

ADVERTISEMENT

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza acestui accident, traficul este oprit pe DN 1A Bărcănești – Blejoi, în zona localității Moara Nouă, județul Prahova.

Reprezentanții poliției rutiere estimează reluarea traficului după ora 08.00.

Atenționare de la Infotrafic: Circulație în condiții de iarnă pe drumurile din România!

Centrul Infotrafic anunță că, vineri dimineața, se circulă îngreunat, în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din țară.

ADVERTISEMENT

În zona DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, traficul are loc alternativ pe raza localităților Morărești și Valea Ursului, județul Argeș, din cauza a două TIR-uri care au derapat.

Un strat de zăpadă subțire s-a așezat pe carosabil în zona montană a județelor Argeș, Mehedinți și Prahova.

ADVERTISEMENT

La ora 7.00 se semnalau precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare pe drumurile din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Prahova, Sibiu, Vâlcea, Vrancea.

Precipitații sub formă de ninsoare sunt și pe autostrăzile A1 București-Pitești, A1 Sibiu – Deva, A3 București-Ploiești, unde se acționează cu material antiderapant. Pe A2 București – Constanța plouă între kilometrii 10 și 160.

”Pentru prevenirea unor evenimente rutiere grave, le recomandăm conducătorilor auto să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze corespunzător autovehiculul.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mari”, transmite Infotrafic.

ADVERTISEMENT