News

Grav accident în Spania. Un autobuz cu muncitori sezonieri români s-a răsturnat. Doi morți și mai mulți răniți. Video

Un autobuz plin cu muncitori sezonieri români s-a răsturnat în Spania, în provincia Sevilla. În urma acestui grav accident rutier, doi pasageri au murit și mai mulți au fost răniți.
18.05.2022 | 16:44
Grav accident in Spania Un autobuz cu muncitori sezonieri romani sa rasturnat Doi morti si mai multi raniti Video
Un autobuz cu zeci de români s-a răsturnat în Spania. Doi pasageri au murit și trei sunt în stare gravă. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter
ADVERTISEMENT

Grav accident rutier petrecut miercuri în sudul Spaniei, pe drumul care leagă Pedrera și La Roda, în provincia Andaluzia. Un autobuz cu muncitori români s-a răsturnat, rezultând mai multe victime.

Un autobuz cu zeci de români s-a răsturnat în Spania. Doi pasageri au murit și trei sunt în stare gravă

Potrivit presei iberice, evenimentul rutier a fost consemnat în jurul orei locale 7.00. Din cauze încă necunoscute, autobuzul care avea la bord 23 de persoane, muncitori sezonieri români, s-a răsturnat pe drumul regional A-8327.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului, două persoane aflate la bord au murit și mai multe au fost rănite. Dintre răniți, trei persoane sunt în tare gravă, iar una în stare critică, informează Serviciul de Urgență 112 Andalucía, citat de publicația El Correo de Andalucia.

Persoana aflată în stare critică a fost transferată la Virgen del Rocío, pentru a fi supusă unei intervenții chirurgicale. Cei trei în stare gravă se află la Spitalul de La Merced, unde vor fi operați. Restul de 19 muncitori români aflați la bord au policontuzii ușoare, conform informațiilor furnizate de presa locală.

ADVERTISEMENT


Consulatul României în Spania a pus la dispoziția familiilor victimelor și răniților un număr de telefon de informare: 954 61 10 73.

Potrivit Gărzii Civile, trupurile celor decedați au fost ridicate, iar drumul pe care s-a produs accidentul a fost redeschis circulației pe ambele sensuri. Autobuzul a fost ridicat cu o macara.

ADVERTISEMENT

Cei afectați de accident vor fi asistați și de Grupul de Intervenție Psihologică în Situații de Urgență și Dezastre (GIPED ) al Colegiului Oficial de Psihologie din Andaluzia de Vest.

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a transmis condoleanțe familiilor victimelor

Șeful Guvernului Spaniei, Pedro Sanchez, a deplâns moartea celor două persoane în accidentul grav de la Pedrera. Pe contul său de Twitter, acesta a transmis condoleanțe rudelor celor doi decedați în accidentul de circulație.

ADVERTISEMENT

”Condoleanțe rudelor celor doi decedați în această dimineață în accidentul din Sevilla. Toată dragostea mea, de asemenea, pentru răniți. Sper să-și revină curând”, a scris Sanchez.

ADVERTISEMENT
Tags: