News

Grav accident în Tulcea! Un microbuz s-a răsturnat. Planul roșu a fost activat

08.08.2019 | 14:42
Grav accident in Tulcea Un microbuz sa rasturnat Planul rosu a fost activat

Un grav accident de circulație s-a produs în cursul după-amiezei de joi în Tulcea, după ce un microbuz plin cu pasageri s-a răsturnat, părăsind partea carosabilă. Majoritatea celor aflați în interiorul său au acuzat răni grave în urma impactului puternic., motiv pentru care a fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD ajuns în scurt timp la fața locului, iar autoritățile s-au văzut nevoiți să declanșeze Planul Roșu, procedură impusă în astfel de cazuri.

Accident grav în Tulcea. Reacția autorităților

Incidentul s-a petrecut între localitățile Ostrov și Dăeni, alături de elicopterul SMURD fiind deplasate la fața locului mai multe autospeciale de salvare. Potrivit Inspectoratului Pentru Situații de Urgență Tulcea, accidentul a fost semnalat în urma unui apel la numărul de urgență 112.

”În urma unui apel prin număr 112, a fost anunţat un accident rutier pe DJ 222F, Ostrov-Daeni, judeţul Tulcea, în care un microbuz cu persoane s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Având în vedere posibilitatea unui număr mare de ocupanţi, încă de la primirea apelului ISU Tulcea a activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea resurselor medicale de la nivelul întregului judeţ la locul accidentului”, anunţă ISU Tulcea, citată de News.ro.

Accident grav petrecut recent în Tulcea. Sursa foto: mediafax.ro
Accident grav petrecut recent în Tulcea. Sursa foto: mediafax.ro

Un șofer s-a răsturnat cu mașina în județul Tulcea

Nu este singurul accident de acest gen petrecut pe raza județului Tulcea. În urmă cu doar două zile, un șofer în vârstă de 78 de ani s-a răsturnat cu autovehiculul la volanul căruia se afla, provocând rănirea a două persoane. În urma impactului, mașina a părăsit partea de carosabil, izbindu-se de un podeț.