News

Grav bolnav de Covid, s-a dus cu mașina la spital. A fost internat direct la ATI. “Ne-a uimit pe toți”

Un bărbat i-a șocat pe medicii de la Institutul "Marius Nasta" din Capitală. S-a deplasat cu mașina până aici, în stare gravă, cu Covid. De îndată a fost dus la Secția de Terapie Intensivă.
26.08.2021 | 13:36
Grav bolnav de Covid sa dus cu masina la spital A fost internat direct la ATI Nea uimit pe toti
ADVERTISEMENT

Un bărbat infectat grav cu coronavirus s-a dus singur, miercuri, până la spital, cu mașina. Mai exact, s-a deplasat la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, iar medicii au fost șocați de starea și inconștiența lui, de altfel. Având o formă severă de Covid, l-au internat direct la ATI.

Beatrice Mahler, managerul Institului ”Marius Nasta”, a dezvăluit acest caz. Pacientul aflat acum la ATI ar fi ajuns cu mașina personală chiar până în curtea spitalului. I s-a descoperit de către medici o stare de hipoxemie, cu care este periculos să te așezi la volan. La ATI, bărbatul a fost intubat.

ADVERTISEMENT

“Pacientul care a venit ieri ne-a uimit pe toți. Este vorba despre un pacient care a venit cu mașina până în curtea spitalului, după care a intrat în terapie intensivă.
Este surprinzător acest lucru.

A venit cu o stare de hipoxemie importantă, un risc pentru el ca șofer la volan, este un risc și pentru ceilalți din trafic. O stare de boală pe care n-a perceput-o cât era de gravă. Pentru a-și corecta nivelul de oxigen, colegii au decis că cea mai bună metodă este ventilația non invazivă la terapie intensivă. Oamenii nu sesizează cât de grav le sunt afectați plămânii și amână prezentarea la spital.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este îngrijorător. Față de alte afecțiuni, de câte ori am vorbit despre pacienți Covid, am vorbit de particularitatea insuficienței respiratorii”, a declarat Beatrice Mahler la Digi 24.

Două dintre cele mai importante spitale Covid din țară nu mai au locuri la ATI

Valul patru al pandemiei începe să aibă, deja, rezultate tot mai negative. La Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” și tot la Institutul ”Marius Nasta” nu mai sunt locuri la ATI. Drept urmare, unii pacienți au fost refuzați. Printre aceștia se află și cei cu formă gravă de Covid.

ADVERTISEMENT

”În secția ATI COVID, din această dimineață, nu mai avem niciun loc, toate au fost ocupate. Pacienți cu fome severe, dintre care doi sunt intubați. Pacienții care ajung la spital, ajung cu forme grave.

Foarte mulți ajung extrem de tardiv, după prima săptămâna de evoluție. Și marea majoritate a cazurilor care sunt acum la Terapie Intensivă, au necesitat admiterea la ATI imediat după internare.

ADVERTISEMENT

Două telefoane pe care le-am primit azi, de pacienți care aveau nevoie de Terapie Intensivă, a trebuit să îi refuzăm”, a spus Beatrice Mahler.

Varianta Delta ar putea deveni dominantă în țară, spune Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de imunizare în România, Valeriu Gheorghiță, trage un semnal de alarmă. Începem să avem un număr tot mai mare de cazuri de coronavirus, iar varianta Delta ar putea fi dominantă la nivel național.

„Este clar că suntem în momentul de faţă pe un trend ascendent din punct de vedere epidemiologic, suntem în valul patru, înregistrăm un număr din ce în ce mai mare de cazuri noi şi ca urmare a faptului că varianta Delta este pe cale să devină dominantă în România”, a spus Valeriu Gheorghiţă, în cadrul unei conferințe de presă.

În prezent, în România sunt 953 de cazuri noi de coronavirus, 18 decese și 228 de pacienți internați la ATI. Alți 1.053.091 sunt vindecați, din totalul de 1.093.924 cazuri de infectare.

ADVERTISEMENT