News

Grav incident aviatic! Un avion a intrat într-o clădire din Germania. Care e bilanțul

20.07.2019 | 17:43
Grav incident aviatic Un avion a intrat intro cladire din Germania Care e bilantul

Grav accident aviatic petrecut în cursul zilei de sâmbătă, 20 iulie, în orașul german Bruchsal, situat la circa 70 de kilometri nord-vest de Stuttgart, după ce o aeronavă de mici dimensiuni a intrat, pur și simplu într-o clădire, provocând moartea a cel puțin trei persoane.

Grav accident aviatic în Germania

Pentru moment, autoritățile nu doresc să ofere amănunte cu privire la bilanțul exact al victimelor acestui incident, nefiind dată publicității nici situația pasagerilor aflați la bordul avionului. Totodată, nu se știe dacă cineva de la sol a avut de suferit în urma coliziunii puternice.

Forțele de ordine și-au făcut, însă, apariția la scurt timp după accident, reușind să evacueze persoanele aflate în interiorul clădirii situate în apropierea unui aerodrom. Cel mai probabil, va fi demarată o anchetă pentru a stabili cu exactitate atât numărul de victime, cât și cauzele care au determinat izbirea aeronavei de respectiva clădire.

Continuă accidentele aviatice în întreaga lume. Sursa foto: Profi Media
Continuă accidentele aviatice în întreaga lume. Sursa foto: Profi Media

Pneurile unui avion TAROM au explodat în timpul aterizării

Nici țara noastră nu a dus lipsă în ultima vreme de astfel de incidente nefericite. Spre exemplu, pneurile unei aeronave aparținând TAROM, cea mai cunoscută și apreciată companie aviatică din România, au explodat pur și simplu. Din fericire, forțele de ordine au reușit să evacueze în timp util toate cele 22 de persoane aflate la bordul avionului.

„Compania TAROM informează publicul despre incidentul survenit la aterizarea cursei RO638 care a operat pe ruta Satu Mare – Bucureşti, având la bord 22 de pasageri. După aterizare, anvelopele trenului principal au cedat. Avionul a fost oprit în siguranţă şi pasagerii au fost debarcaţi conform procedurilor” , au reacționat reprezentanții TAROM, prin intermediul unui comunicat de presă dat publicității la scurt timp după incident.

Totodată, aceștia au anunțat că o echipă de la Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) a fost deplasată la faţa locului, pentru a stabili cu exactitate modul în care s-a produs accidentul. “Avionul a aterizat în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi cei 22 de pasageri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pasagerii au fost debarcaţi, iar momentan li se asigură asistenţă la sol conform EC 261/2004”, au mai spus reprezentanții TAROM