Au fost momente de panică într-o sală de operații de la Institutul Marius Nasta din București. Aici, o bucată din tavanul fals al încăperii s-a desprins chiar în timpul unei intervenții chirurgicale. Explicații de la conducerea spitalului.
Noi probleme la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București. În urmă cu mai puțin de o lună, unitatea medicală din Capitală anunța că se confruntă, încă din luna februarie, cu o invazie de ploșnițe, în ciuda unor dezinsecții repetate.
Acum, un alt tip de incident a fost raportat la acest spital important. În urmă cu câteva zile, o placă din tavanul fals al unei săli de operații a Institutului s-a desprins chiar în timpul unei intervenții chirurgicale.
Totul s-a întâmplat vineri, 11 aprilie, în jurul orei 9:45. Din fericire, nici pacientul aflat pe masa de operație și nici medicii sau asistentele nu au avut de suferit.
”În cursul zilei de vineri 11 aprilie a avut loc un mic incident într-una din sălile de operație din Institutul Marius Nasta. S-a desprins parțial o placă din tavanul fals al sălii de operație.
Placa nu a căzut. Sala de operație nu a fost folosită nici ieri, nici azi, pentru refacerea integrității tavanului și pentru verificarea mobilitătii lămpii. Nici pacientul nici personalul nu au fost în nici un pericol datorită acestui incident”, au fost precizările unității sanitare, pe Facebook.
Se pare că medicii de la spitalul din București au semnalat deja că tavanul fals reprezintă ”un risc real” atât pentru echipele medicale, cât și pentru pacienți, mai ales în timpul intervențiilor chirurgicale.
”Planul de tavan reprezintă un risc de accident atât pentru echipele anestezico-chirurgicale, cât și al pacientului și personalului auxiliar, nefiind fixat corespunzător.
Se impune igienizarea zonei de deasupra tavanului din ambele săli de operație, blocarea tuturor căilor de acces din exterior de la nivelul podului deasupra blocului operator, asigurarea închiderii etanșe laterale a tavanului, verificarea lămpilor electrice din tavan (nefuncționale), efectuarea unui control tehnic riguros în vederea funcționării optime”, se arată într-un document trimis către conducerea institutului, prezentat de Digi24.