News

Grecia, anunț important pentru turiști! Toți călătorii care intră pe la vama Kulata, testaţi pentru Covid-19

09.07.2020 | 12:18
Grecia anunt important pentru turisti Toti calatorii care intra pe la vama Kulata testati pentru Covid19
ADVERTISEMENT

În contextul creșterii numărului de cazuri de Covid-19, Grecia introduce testarea tuturor persoanelor care intră pe teritoriul său pe la punctul de trecere Kulata-Promachonas.

Măsura de ultim moment al elenilor vine ca urmare a înregistrării unor cazuri în rândul turiştilor de pe insula Thassos (nordul Mării Egee).

ADVERTISEMENT

De la o zi la alte, insulele turistice din Grecia au anunțat tot mai multe contaminări cu noul coronavirus în rândul turiștilor intrați recent în țară.

Grecia, reguli noi pentru turiști: toți cei care intră pe la vama Kulata, testaţi pentru Covid-19

Anunț important pentru turiștii români care merg în Grecia în vacanță. Începând cu această săptămână, autoritățile elene vor introduce testarea tuturor persoanelor care intră pe teritoriul acestei țări pe la punctul de trecere Kulata-Promachonas, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Insula Thassos, o destinație preferată de mulți români, a raportat deja șase cazuri de turişti infectaţi cu noul coronavirus. Patru dintre ei, care sunt cetăţeni sârbi, se află în prezent într-un hotel folosit ca loc de carantină.

Până la această oră nu a fost anunțată naționalitatea celorlalți doi turişti. Surse din presa locală au anunțat că aceștia sunt bulgari și ar fi primit permisiunea de a reveni în ţara de origine.

ADVERTISEMENT

Testare masivă realizată în cursul zilei de joi

La scurt timp după schimbarea regulilor, grecii au realizat testări importante. Numai în cursul zilei de joi, aproape 90% dintre cei care au intrat prin punctul Kulata-Promachonas au fost testaţi.

Conform sursei citate, este de aşteptat ca începând de vineri după-amiază traficul rutier să se aglomereze în zona acestui punct de trecere a frontierei, autorităţile greceşti fiind pregătite să testeze fiecare turist nou sosit.

ADVERTISEMENT

Nu doar Thassos a confirmat cazuri de infectare cu noul coronavirus. Potrivit site-ului ekathimerini.com, autorităţile greceşti au confirmat un caz de COVID-19 şi în insula Naxos (sudul Mării Egee).

Conform unor relatări publicate miercuri, ar fi vorba despre un medic grec care în urmă cu patru zile a sosit pe aeroportul internaţional din Atena venind dinspre Regatul Unit, via Serbia.

În toată această perioadă a pandemiei, în Grecia au fost depistate 3.589 de cazuri de Covid-19, iar 193 de greci au pierdut lupta cu boala.

ADVERTISEMENT