News

Grecia impune purtarea măștii în spațiile închise. Bisericile sunt exceptate

28.07.2020 | 18:51
Grecia impune purtarea mastii in spatiile inchise Bisericile sunt exceptate
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Grecia au impus purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile publice închise, atât pentru public, cât și pentru angajați. Bisericile sunt însă exceptate de la această măsură, informează keeptalkinggreece.com, preluat de News.ro.

Obligativitatea măștii de protecție în spațiile publice intră în vigoare de miercuri, potrivit anunțului făcut de către șeful Protecţiei Civile, Nikos Hardalias. Cei care nu vor respecta această regulă vor fi sancționați cu o amendă de 150 de euro.

ADVERTISEMENT

Astfel masca de protecție devine obligatorie în toate magazinele, în companiile de utilităţi, servicii publice, bănci, servicii cu clienţii, supermarketuri magazine alimentare, frizerii, centre de înfrumuseţare, cabinete medicale, în mijloacele de transport în comun şi taxi.

Bisericile din Grecia, scutite pentru că respectă distanțarea

O excepție notabilă de la această măsură este reprezentată de către biserici, unde masca rămâne opțională. Hardalias a precizat că exceptarea este motivată prin faptul că în biserici sunt respectate măsurile de distanțare socială. Pe de altă parte, obligația de purtare a măștii va fi extinsă și la lăcașurile de cult, dacă acest lucru va fi necesar.

ADVERTISEMENT

Purtarea obligatorie a măștii a fost introdusă pe fondul relaxării grecilor și a controalelor, relaxare care a dus la o creștere a cazurilor noi de coronavirus. Totuși, Hardalias a spus  că situația nu este în măsură să genereze panică întrucât factorul de transmitere a bolii rămâne subunitar, de 0,4.

Până luni, numărul total al cazurilor de COVID-19 în Grecia era de 4.227, față de 3.409 la finele lunii iunie. Până acum, 202 persoane și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, sunt active 429 de cazuri, iar alte 596 de persoane sunt în autoizolare. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în centrele urbane din Attica (145 de cazuri active) și la Salonic (66 de cazuri).

Autoritățile din Grecia sunt îngrijorate de riscul unui  număr mare de cazuri de import, adică de infecții aduse de turiștii străini care intră în  țară.

ADVERTISEMENT

Astfel, în perioada 1-26 iulie s-au făcut 171.000 de teste la intrarea în țară și au fost depistate 300 de cazuri de infecție la circa 1.000.000 de turiști. Cele mai multe teste cu rezultate pozitive au fost făcute asupra turiștilor veniți din țările balcanice.

ADVERTISEMENT
Tags: