News

Grecia, în scenariul roșu. Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată de CNSU. Update

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată de CNSU, iar Grecia este în scenariul roșu.
29.07.2021 | 17:20
Grecia in scenariul rosu Lista tarilor cu risc epidemiologic actualizata de CNSU Update
ADVERTISEMENT
29-07-2021
15:19

Grecia este în scenariul roșu. CNSU a aprobat decizia

Grecia este, în mod oficial, inclusă pe lista roșie, în urma ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Măsurile asociate cu această decizie vor fi luate de la 1 august 2021.

Tot în zona roșie au intrat și următoarele țări: Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen sunt pe lista galbenă.

În zona verde au intrat Oman, Paraguay și Uruguay.

Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată poate fi consultată aici.

Grecia intră în scenariul roșu pentru că numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut foarte mult în această țară. Comitetul Național pentru Situații de Urgență urmează să aprobe o hotărâre pentru modificarea acestei liste.

Grecia, în scenariul roșu. Ce se întâmplă cu turiștii români dacă este adoptată decizia

Decizia nu este, așadar, una oficială, dar este aproape sigur că această țară va fi introdusă în scenariul roșu în ceea ce privește raportul cu țara noastră.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este cu atât mai important cu cât sunt o mulțime de români care se află acolo în vacanță.
 
„Astăzi urmează sa fie actualizată lista statelor cu risc epidemiologic, în ședință săptămânală a CNSU, conform procedurilor.

La acest moment încadrarea Greciei nu a fost schimbată, fiind valabilă lista publicată pe site-ul INSP. Imediat ce vom avea Hotărârea CNSU o vom transmite”, a informat CNSU.

ADVERTISEMENT

Indicele de infectare din această țară a ajuns la 3,47, în condițiile în care în urmă cu doar o săptămână puteam vorbi despre un indice de 2,9%, lucru care plasa Grecia în zona galbenă.

Cine trebuie să stea în carantină la întoarcerea din Grecia

Acest lucru nu mai este valabil și sunt toate șansele ca această destinație de vacanță preferată de români să fie pusă pe lista roșie, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Dar ce înseamnă acest lucru, mai exact, pentru turiștii români aflați acolo? Marea problemă este pentru cei care nu sunt vaccinați, căci aceștia trebuie să stea în carantină la întoarcerea în țară.

Turiștii care au mers în Grecia și vor să se întoarcă în România trebuie să știe că nu sunt afectați de măsura carantinei, dacă au o dovadă că sunt vaccinați sau că au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, excepție de la regula carantinei sunt și copiii cu vârste până la 16 ani, căci aceștia nu sunt obligați de legea actuală să petreacă timp în izolare, acasă.

Pentru copiii cu vârste între 6 și 16 ani se poate face un test RT-PCR, care dacă are un rezultat negativ, va fi acceptat, dacă el este făcut cu cel mult 72 de ore de la îmbarcare sau înainte de intrarea pe teritoriul țării noastre, dacă sosesc în țară cu mașina proprie.

ADVERTISEMENT
Tags: