News

Grecia, înghițită de incendii. Un român a fost arestat după ce a dat foc intenționat la vegetație

Grecia arde din nou după mai multe zile în care sute de pompieri reușiseră să izoleze și să controleze mai multe focare de foc pe insulele Kos și Chios.
02.07.2024 | 21:50
Grecia inghitita de incendii Un roman a fost arestat dupa ce a dat foc intentionat la vegetatie
Grecia, înghițită de incendii. Un român a fost arestat după ce a dat foc intenționat la vegetație. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

De această dată, după ce mii de turiști au fost evacuați din hoteluri, doi bărbați sunt acuzați că au dat foc intenționat vegetației. Aceștia, un român și un grec, au fost arestați. Între timp, elicopterele din Italia au evacuat sute de oameni după ce un sat a rămas izolat după alunecări de teren provocate de ploile abundente.

Un român a fost arestat după ce a dat foc intenționat la vegetație în Grecia

În Grecia. turiștii din Kos au filmat scenele apocaliptice de la balcoanele hotelurile, iar flăcările imense au pârjolit totul în cale. Elicopterele au făcut drumuri interminabile încărcate cu apă, în speranța că incendiile vor fi oprite. Cel puțin șase pompieri au fost răniți în timp ce se luptau cu focul, înainte ca stațiunea Kardamena să fie evacuată.

ADVERTISEMENT

Peste 10.000 de oameni au fost scoși din hoteluri și și-au petrecut noaptea și ziua pe terenuri de fotbal sau în săli de sport, fără paturi sau mâncare, în timp ce unii norocoși au fost urcați pe bărci în mai mult porturi. Acum, incendiile de vegetație au apărut pe insulele Chios și Creta, fiind vorba despre 50 de focare noi în ultimele 24 de ore.

Pompierii au stabilit că unele dintre incendii au fost provocate intenționate de un român de 38 de ani și de un grec de 63. Cei doi infractori au fost arestați, mai ales că românul mai fusese deja reținut de două ori în ultimele săptămâni pentru o faptă similară. Dacă data trecută a scăpat cu amendă, acum bărbatul a ajuns după gratii.

ADVERTISEMENT

Între timp, așa cum arată Observatornews.ro, turiștii din Italia, regiunea Piemont, au fost evacuați din localitatea Cogne. Aici, alunecările de teren au provocat haos în zonă. “Evident, acordăm prioritate cazurilor importante: persoanele care nu se pot mişca, copiii sau persoanele cu urgenţe”, a declarat comandantul carabinierilor Tomasso Giofredda.

Alunecări de teren nemaivăzute în nordul Italiei, sute de oameni evacuați

Stațiunea de munte a fost lovită în ultimele zile de inundații fără precedent, astfel că drumurile de acces au ofst distruse, iar oamenii au rămas fără acces la apă sau alimente. Pompierii și Garda Civilă au sărit în ajutorul acestor oameni. “Ţi se rupe inima de durere! Părea un perete de apă, nu ploaie. Ca şi cum eram într-o găleată cu apă!“, a declarat un locuitor din zonă.

ADVERTISEMENT

Situația e aproape identică în Cervinia și Macugnaga, acolo unde localnicii sunt ajutați de sute de voluntari din toată țara. Martorii spun că aici străzile sunt pline cu pietre și nămol, în timp ce magazinele își aruncă marfa distrusă de viitură.

Proprietarii de hoteluri și restaurante se tem că vor fi nevoiți să concedieze sute de oameni în aceste condiții apocaliptice.  Zeci de insule au fost devastate în Marea Caraibilor, de uraganul Bertyl, cel mai timpuri uragan de categoria 4 din istorie.

ADVERTISEMENT

Vântul a smuls aici mai multe acoperișuri și a distrus plantațiile de banane, în timp ce valuri de cinci metri au scufundat mai multe yachturi și zeci de vase de pescuit. Autoritățile vorbesc deja despre pagube de zeci de milioane de euro.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
COD ROȘU de CANICULĂ! Avertismentul șocant al specialiștilor
COD ROȘU de CANICULĂ! Avertismentul șocant al specialiștilor
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Știrea momentului despre Apple. Ce se întâmplă cu plățile mobile
Știrea momentului despre Apple. Ce se întâmplă cu plățile mobile
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici