News

Grecia introduce noi reguli pentru călătoriile cu feribotul. În ce condiții vor fi acceptați turiștii

Au fost introduse noi reguli pentru călătoriile cu feribotul, în Grecia. FANATIK vă spune în ce condiții vor fi acceptați turiștii.
05.07.2021 | 20:09
Grecia introduce noi reguli pentru calatoriile cu feribotul In ce conditii vor fi acceptati turistii
ADVERTISEMENT

Creșterea numărului de noi cazuri de infectare a dus la impunerea unor noi restricții în țara sud-europeană. Autoritățile au decis ca, începând de luni, să introducă noi reguli pentru turiștii care circulă cu feribotul.

Astfel, oamenii vor fi nevoiți să dovedească că au făcut schema completă de vaccinare sau dețin un test cu rezultat negativ. De asemenea, accesul va fi permis și pentru persoanele care dovedesc că au fost infectate și au scăpat de boală.

ADVERTISEMENT

Grecia introduce noi reguli pentru călătoriile cu feribotul. În ce condiții vor fi acceptați turiștii

Personele care vor să călătorească cu feribotul trebuie să facă dovada vaccinării complete, a trecerii prin boală sau să prezinte un test covid negativ. Sunt acceptate testele rapide, efectuate cu cel mult 48 de ore înainte de îmbarcare, sau cele PCR, realizate cu maxim 72 de ore anterior călătoriei.

Noile reguli au apărut în contextul creșterii numărului de noi cazuri de infectare. În ultimele 24 de ore, Grecia a raportat 801 de noi infectări.

ADVERTISEMENT

Față de cifrele din săptămânile trecute, creșterea este vizibilă. În plus, autoritățile elene sunt îngrijorate de răspândirea variantei Delta a coronavirusului.

Tulpina este mult mai contagioasă decât celelalte forme ale virusului și a fost deja depistată în Creta și în alte câteva zone din țară.

ADVERTISEMENT

Tulpina Delta cauzează îngrijorări la nivel internațional

Tările din întreaga lume fac eforturi pentru a limita efectele valului patru al pandemiei, considerat a fi dominat de tulpina descoperită pentru prima dată în India.

Autoritățile îndeamnă oamenii să se vaccineze. Experții au avertizat că varianta va fi predominantă în Europa până la sfârșitul lunii august.

ADVERTISEMENT

Între timp, tot mai multe țări raportează numere ridicate de noi cazuri de infectare. În Germania, Marea Britanie și Portugalia, tulpina este deja predominantă.

Avertizări au venit și din partea medicilor români. Valeriu Gheorghită, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a explicat că această variantă a virusului este cu mult mai periculoasă decât cele descoperite anterior.

„Din păcate, lucrurile sunt cât se poate de clare. Tulpina Delta, această variantă indiană, este una dintre cele mai adaptate din toate variantele circulante până la acest moment, are o capacitate de a se transmite cu uşurinţă de la o persoană, la alta, are o rată de atac crescut în ceea ce priveşte procentul celor care se îmbolnăvesc. E o variantă adaptată, evoluată,” a subliniat acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: