News

Grecia, lovită de un nou cutremur. Ce magnitudine a avut seismul de joi, 4 martie

04.03.2021 | 23:08
Grecia lovita de un nou cutremur Ce magnitudine a avut seismul de joi 4 martie
ADVERTISEMENT

Încă un cutremur puternic, cu magnitudine de 5.8 s-a înregistrat joi seară, 4 martie, cu puțin înainte de ora locală 21.00.

Cutremurul s-a produs în regiunea Elassona, aproape de orașul Larissa și în centrul Greciei, conform Observatorului Naţional al Institutului de Geodinamică din Atena.

ADVERTISEMENT

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 km şi a avut epicentrul la 17 km sud-vest de oraşul Elassona, zonă care în ultimele ore e obișnuită cu aceste cutremure.

Un nou cutremur puternic în Grecia

Seismul vine la 24 de ore de la seria de cutremure puternice din Grecia. Primul seism a avut o magnitudine de 6.2, potrivit datelor oferite de Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC).

ADVERTISEMENT
Serie de cutremure puternice în Grecia
Serie de cutremure puternice în Grecia

Primul cutremur a fost urmat în scurt timp de alte opt replici. Potrivit specialiștilor, cele mai puternice dintre acestea au avut magnitudini de 5,2; 4,4; 4,0; 3,9; 3,7 și 3,4 pe scara Richter.

Speriați, oamenii au ieșit din case pe străzi și au așteptat ca pământul să nu se mai scuture.

ADVERTISEMENT

„Fenomenul a fost intens, dar am colindat jumătate de oraș și nu am văzut pagube”, a anunțat oficialul, informația fiind confirmată ulterior și de guvernatorul regiunii Tesalia, Costas Agorastos.

Zona nu este obișnuită cu seisme. Clădirile din zonă sunt în regulă. În Larissa, există multe sate cu clădiri vechi și acolo e toată atenția autortiăților. Orașul este bine construit, dar satele au construcții mai vechi”, a declarat și Nikos Koudounis, medic în Grecia, pentru Aleph News.

ADVERTISEMENT

Cutremurul a fost resimțit în 8 țări diferite, inclusiv în Albania. Un bărbat din în Korce, Albania (la 153 km de epicentru) a spus: ”Am simțit ușor, dar a durat câteva secunde”.

O altă persoană, din Capitala elenă, a scris pe Twitter: ”Un cutremur foarte puternic până aici, în Atena, ne-am mișcat din loc puțin”.

ADVERTISEMENT