News

Grecia, lovită de un nou cutremur. Seism de 5.3 raportat tot în Insula Creta

Insula greacă Creta a fost lovită de un nou cutremur, marți dimineață. Acesta a avut magnitudinea de 5.3.
28.09.2021 | 10:05
Grecia lovita de un nou cutremur Seism de 53 raportat tot in Insula Creta
ADVERTISEMENT

La nici 24 de ore de la cutremurul de luni dimineață, soldat cu un deces și mai mulți răniți, Grecia a fost zguduită de un nou seism important.

Tot în insula Creta, Institutului Geodinamic al Observatorului Național din Atena a raportat un cutremur cu magnitudinea de 5.3, produs la ora locală 7:48.

ADVERTISEMENT

Insula elenă Creta, lovită de un nou cutremur. Magnitudine de peste 5 raportată

Locuitorii din Heraklion trec prin momente extrem de dificile. După o noapte cu zeci de replici ale cutremurului puternic de luni, cu magnitudinea de 5.8, cetățenii din Creta au ieșit iar pe străzi, marți dimineață.

Un nou cutremur cu magnitudinea 5.3 a lovit Grecia. Publicația GreekTimes informează că seismul a avut epicentrul la 4 km de Arkalochóri, Creta.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost al 45-lea cutremur resimțit în Creta, Grecia numai în ultimele 24 de ore.

Sute de persoane din regiunea afectată de seismele din ultimele ore și-au petrecut noaptea în corturi, sau au dormit în mașini după cutremurul de luni.

Un mort și zeci de răniți după cutremurul de luni, din Creta

Seismul din 27 septembrie a lovit Arkalochori, omorând o persoană și rănind alte 20. Zeci de case și clădiri ale unor firme au fost distruse.

ADVERTISEMENT

Mișcarea telurică, cu magnitudinea 5,8 conform Institutului Geodinamic de la Atena, respectiv 6 potrivit Institutului american de geofizică (USGS), s-a produs la ora 6:17 GMT, la 23 km de Heraklion, capitala Cretei.

Seismul a lovit cel mai grav localitatea Arkalohori, unde a fost consemnat decesul şi unde au fost înregistrate pagube însemnate. Alte 20 de persoane au suferit răni uşoare.

ADVERTISEMENT

Epicentrul cutremurului, situat la o adâncime de 10 km, a fost raportat la 346 kilometri sud de capitala Greciei, potrivit Institutul de geodinamică al Observatorului din Atena.

În imaginile difuzate de televiziunea publică elenă ERT s-au putut observa pagube importante, în special prăbuşirea unor case vechi din Arkalohori şi din alte sate din regiune, în apropiere de Heraklion.

ADVERTISEMENT