News

Grecia prelungește cu o săptămână restricțiile impuse populației în lupta cu noul coronavirus. Când vor scăpa grecii de restricții

23.04.2020 | 15:36
Grecia prelungeste cu o saptamana restrictiile impuse populatiei in lupta cu noul coronavirus Cand vor scapa grecii de restrictii
ADVERTISEMENT

Grecia a decis să prelungească cu o săptămână, până în 4 mai, restricțiile impuse pentru combaterea coronavirusului.

Grecia prelungește restricțiile

Guvernanții greci au anunțat că relaxarea acestor măsuri se va face gradual în lunile mai și iunie, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Autoritățile de la Atena au luat o serie de măsuri radicale, asemănătoare celor din România, și au închis în totalitate spațiile publice. În aceste condiții, grecii au un bilanț liniștitor de 2.408 de cazuri și 121 de decese.

Grecii au efectuat 56.944 de teste, aproape jumătate din numărul verificat în România, în condițiile în care Grecia are o populație de aproximativ 11 milioane de oameni.

ADVERTISEMENT

Astfel, cetățenii din Grecia vor fi nevoiți să aibă asupra lor o declarație pe proprie răspundere până în 4 mai 2020, inclusiv, conform purtătorului de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas.

„Obiectivul măsurilor de izolare nu este de a rămâne într-un glob de sticlă, blocaţi în locuinţele noastre. Obiectivul este de a ne relua vieţile şi de a recupera modul nostru de viaţă care a fost privat temporar de acest duşman şiret şi invizibil”, a declarat reprezentantul guvernului.

ADVERTISEMENT

Grecii pregătesc pașaportul „coronavirus”

Grecii nu concep să închidă turismul în acest an, în ciuda pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, au fost anunțate o serie de măsuri pentru turiștii care vor să viziteze Grecia. În primul rând, sezonul va fi scurtat la aproximativ trei luni și va începe, în scenariul optimist, în iulie.

Mai apoi, turiștii care vor vizita Grecia vor trece prin mai multe filtre și vor avea nevoie de un „pașaport coronavirus” care să dovedească că nu sunt infectați.

ADVERTISEMENT

Economia Greciei e dependentă de turism, astfel că autoritățile locale fac tot ce pot pentru a nu compromite anul 2020 din punct de vedere al turismului.

ADVERTISEMENT