News

Grecia redeschide de sâmbătă toate plajele amenajate. Când debutează oficial sezonul estival

08.05.2021 | 11:26
Grecia redeschide de sambata toate plajele amenajate Cand debuteaza oficial sezonul estival
ADVERTISEMENT

Vești bune din Grecia, una dintre cele mai populare destinații turistice pentru români. Începând de sâmbătă, statul elen redeschide toate plajele amenajate. Decizia a fost luată de Comitetul Grec pentru Boli Infecțioase.

Secretariatul General pentru Protecția Civilă de la Atena a anunțat că plajele organizate de pe întreg teritoriul statului fi redeschise pentru turiști sâmbătă, 8 mai, în conformitate cu măsuri care includ norme de distanțare socială și igienă.

ADVERTISEMENT

În Grecia, sezonul estival va debuta peste aproximativ o săptămână. Vineri, 14 mai, Guvernul elen va anunța oficial startul acestui sezon turistic.

Grecia redeschide de sâmbătă toate plajele. Când debutează oficial sezonul estival

Grecia a intrat oficial în febra sezonului estival. După ce în luna aprilie, guvernul de la Atena a început să relaxeze măsurile restrictive impuse în luna noiembrie, permițând redeschiderea majorităţii magazinelor care fac comerţ cu amănuntul, în mai încep relaxările legate de sezonul turistic.

ADVERTISEMENT

De sâmbătă, 8 mai, toate plajele amenajate de pe teritoriul elen sunt din nou deschise, după ce Comitetul elen pentru Boli Infecțioase a dat undă verde acestui demers.

Acesta este un pas premergător pentru deschiderea oficială a sezonului estival din Grecia, stabilită pentru data de 14 mai, scrie site-ul GTP Headlines.

ADVERTISEMENT

De luni, 3 mai, terasele cafenelelor şi restaurantelor au putut fi redeschise cu funcționare normală.

Când se redeschid muzeele și cinematografele din Grecia

În această săptămână, șefu Protecției Civile din Grecia și în același timp vicepremierului Guvernului de la Atena, Nikos Hardalias, a anunțat că, în urma recomandărilor comitetului de experți Covid-19, Executivul a decis redeschiderea muzeelor, teatrelor și a cinematografelor în aer liber.

ADVERTISEMENT

Muzeele se vor deschide pe 14 mai, cinematografele în aer liber pe 21 mai, cu capacitate redusă, iar teatrele pe 28 mai, mai scrie sursa citată.

Grecia a fost puternic lovită de cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19. În total, 10.901 de eleni au murit după infectarea cu această boală de la startul crizei pandemice.

În total, au fost înregistrate aproape 360.000 de cazuri de infectare cu COVID-19 în Grecia, o ţară cu circa 10,4 milioane de locuitori.

Până în prezent, au fost realizate peste 3,4 milioane de vaccinări şi peste un milion de persoane au primit a doua doză.

ADVERTISEMENT
Tags: