News

Grecia suspendă pentru trei zile emiterea de formulare pentru intrarea în țară. Anunțul autorităților elene

11.07.2020 | 18:31
Grecia suspenda pentru trei zile emiterea de formulare pentru intrarea in tara Anuntul autoritatilor elene
ADVERTISEMENT

Grecia a decis să suspende pentru trei zile formularele atât de necesare turiștilor care merg în vacanță cu mașina. Mai exact, elenii au decis să suspende formularele de călătorie până marți, 14 iulie.

Această reglementare se va aplica și acelor persoane care se deplasează cu autocarul, astfel că toți turiștii care au obținut formular pot pleca în Grecia, iar cei care nu au un astfel de formular vor fi nevoiți să aștepte până marți noaptea.

ADVERTISEMENT

Mai mult, grecii nu renunță la obligativitatea prezentării unui test negativ pentru Covid-19 la intrarea în punctul de frontieră Kulata-Promachonas, începând de miercuri, 15 iulie.

Grecia a suspendat pentru trei zile emiterea formularelor de intrare în țară

Cu toate acestea, cei care se deplasează în Grecia pe calea aerului sau pe cale maritimă au în continuare la dispoziție formularul care trebuie completat cu 24 de ore înainte de a intra în Grecia.

ADVERTISEMENT

Grecii au menționat că testele vor fi cerute tuturor turiștilor începând cu 6 dimineața în ziua de miercuri, 15 iulie.

Testele vor fi luate în considerare doar dacă vor fi făcute cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în Grecia, însă grecii vor testa în continuare inopinat turiști.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban le-a promis românilor că va face eforturi ca toți să fie testați în timp util la cele peste 120 de centre de testare din România.

Mâine de la ora 9 am convocat o conferinţă cu toţi prefecţii şi cu toate structurile implicate în lupta anti-Covid şi la această videoconferinţă va fi şi domnul ministru Tătaru şi împreună vom transmite un semnal ca toate centrele care sunt acreditate şi este vorba de peste 120 de centre acreditate să efectueze aceste analize să efectueze aceste analize pentru cei care au sejururi planificate în Grecia”, s-a lăudat Orban zilele trecute.

ADVERTISEMENT

Autorităţile elene au transmis că, începând cu data de 15 iulie, ora 06.00, toţi cetăţenii străini care intră în Grecia pe cale rutieră, prin punctul de trecere Kulata-Promachonas, vor fi nevoiți să prezinte un test pentru Covid-19 cu rezultat.

ADVERTISEMENT
Tags: