Nicio categorie

Greenpeace a lovit din nou în Liga Campionilor

Organizaţia Greenpeace dovedşete că trebuie luată cu adevărat în serios inclusiv în lumea fotbalului, mai precis în partidele din Liga Campionilor. Două acţiuni de protest îndreptate...
10.12.2013 | 17:27
Carlo Ancelotti şi Pepe habar nu aveau ce mesaj se află în spatele lor
ADVERTISEMENT

Organizaţia Greenpeace dovedşete că trebuie luată cu adevărat în serios inclusiv în lumea fotbalului, mai precis în partidele din Liga Campionilor. Două acţiuni de protest îndreptate împotriva colosul rus Gazprom, unul dintre sponsorii Ligii, au fost realizate în actuala ediţie a Ligii.

Bannerul de pe stadionul din Basel

Prima acţiune cu mare impact s-a produs cu prilejul partidei dintre FC Basel şi Schalke 04, din cea de-a doua etapă a fazei grupelor Ligii, pe 1 octombrie. Activişti Greenpeace au întreprins o acţiune de mare anvergură, izbutind să întindă în tribune, la începutul meciului, un uriaş banner cu mesajul de salvare a Oceanului Arctic de la exploatările începute de Gazprom, acţiune care a fost la un pas să aducă suspendarea terenului echipei elveţiene, dar, probabil că fiind vorba de ţara sediului UEFA, forul european s-a mulţumit cu o amendă.

Greenpeace protest disrupts Basel vs FC Schalke 04 Champions League match - videoarticle-2440400-18717A2500000578-622_634x470

 

VEZI VIDEO BASEL

Au recidivat la Copenhaga luni seară

Luni seară a avut loc la Copenhaga conferinţa de presă a celor  de la Real Madrid înaintea meciului cu echipa locală, din ultima etapă a fazei pe grupe. În spatele mesei la care se aflau antrenorul Carlo Ancelotti şi fundaşul Pepe se afla un panou cu logourile sponsorilor Ligii. Nu se ştie cum peste acest panou a fost amplasat un banner cu subiect simmilar, de susţinere a salvării Oceanului Arctic, iar ţinta evident, din nou, Gazprom. Ancelotti şi Pepe s-au amuzat copios, în schimb organizatorii, la ordinele grăbite ale reprezentanţilor UEFA, s-au grăbit să-l dea jos, cerînd mii de scuze.

ADVERTISEMENT

article-0-19FD621100000578-128_634x423bannr

 

VEZI VIDEO

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NICIO CATEGORIE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri