Sporturi

Gregor Schlierenzauer, interviu pentru FANATIK după concursul de la Râşnov: “Pentru mine, totul a fost perfect!” Ce a spus Marius Lindvik, noua senzaţie din Cupa Mondială. EXCLUSIV

25.02.2020 | 18:54
Gregor Schlierenzauer interviu pentru FANATIK dupa concursul de la Rasnov Pentru mine totul a fost perfect Ce a spus Marius Lindvik noua senzatie din Cupa Mondiala EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

S-a scris istorie în România în weekendul trecut, oraşul Râşnov fiind gazda primelor două etape din Cupa Mondială de sărituri cu schiurile. Cei mai buni sportivi din lume au oferit un show de neuitat celor câteva mii de fani care au participat la eveniment. FANATIK a fost la eveniment şi a stat de vorbă cu o legendă a săriturilor cu schiurile, Gregor Schlierenzauer, dar şi cu un sportiv din noul val, Marius Lindvik, cel care a surprins pe toată lumea cu două victorii în Turneul celor Patru Trambuline. 

Gregor Schilierenzauer, interviu pentru FANATIK după concursul de la Râşnov: “Totul este la limită în săriturile cu schiurile!”

Gregor Schlierenzauer este omul cu cele mai multe victorii în istoria Cupei Mondiale, 53. Austriacul este campion olimpic, de şase ori campion mondial şi dublu câştigător al “Globului de Cristal”. Deşi nu se află în vârf de formă, Schlierenzauer a declarat pentru FANATIK la finalul ultimei etape de la Râşnov, unde a ocupat locul 12, că va continua să lupte pentru a reveni în top:

ADVERTISEMENT

Eşti unul dintre cei mai iubiţi săritori cu schiurile aici la Râşnov. Cum descrii atmosfera?

– Este foarte frumos aici. Mă bucur că am venit şi sunt înconjurat de atât de mulţi oameni calzi, care cunosc fenomenul şi sunt foarte respectuoşi. Este un public foarte pozitiv, o trambulină foarte frumoasă. Pentru mine totul a fost pefect şi sper să mă întorc.

Cum te-ai simţit pe trambulină. În ultima etapă ai avut o săritură foarte bună în prima manşă, apoi lucrurile nu au mers chiar aşa bine…

ADVERTISEMENT

– Prima săritură a fost foarte bună, am avut noroc şi de condiţiile bune de vânt. În a doua manşă nu am avut o săritură atât de bună. Oricum, mă voi lupta să revin în top, acolo unde îmi este locul.

Toată lumea aşteaptă să revii în top, tu fiind recordmanul de victorii în Cupa Mondială la sărituri cu schiurile. Cum vezi viitorul tău în acest sport?

ADVERTISEMENT

– O să vedem. O să lupt şi după săritura din prima manşă de aici îmi dau seama că pot încă să fac multe lucruri bune. Totul este la limită în săriturile cu schiurile, este un domeniu în care fiecare schimbare este foarte sensibilă. Per total, sunt pe un drum bun şi da… voi continua.

Marius Lindvik: “Atmosfera mi-a plăcut foarte mult, nu mă aşteptam să vină atât de multă lume la competiţie”

Dacă Gregor Schlierenzauer este unul dintre săritorii “garda veche”, Marius Lindvik este una dintre revelaţii. Norvegianul în vârstă de 21 de ani, campion mondial de juniori, a câştigat în acest sezon două etape în Turneul celor Patru Trambuline, la Garmish Partenkirschen şi Innsbruck şi a declarat pentru FANATIK că Râşnovul ar trebui să rămână în calendarul Cupei Mondiale.

ADVERTISEMENT

Cum te-ai simţit în cele două competiţii de la Râşnov, Marius?

– A fost foarte bine. Atmosfera mi-a plăcut foarte mult, nu mă aşteptam să vină atât de multă lume la competiţie. A fost o experienţă foarte frumoasă şi pentru noi, sportivii.

Ai avut un start extraordinar de sezon. Cum ai reuşit să ajungi la un nivel foarte ridicat în Turneul celor Patru Trambuline?

– Am avut un start foarte bun şi am ajuns în vârf de formă în Turneu. Am reuşit să câştig cele două etape, la Garmish şi Innsbruck, însă simt că nu mi-am atins potenţialul maxim după ce s-a încheiat Turneul celor Patru Trambuline. Acum sunt pe un drum bun şi abia aştept să următoarele etape.

Cum ai caracteriza evoluţiile tale de la Râşnov? Cum a fost nivelul tău?

– A fost destul de bine. Unele sărituri au fost foarte bune, în special în calificări. Am avut şi în concurs sărituri bune, dar mai trebuie să lucrez.

Te întorci la anul? Ţi-ar plăcea să continue Cupa Mondială la Râşnov?

– Da, cu siguranţă. La Râşnov este un pic diferit că este o trambulină mai mică decât suntem noi obişnuiţi, dar nu este rău. Mie îmi place. Vom vedea ce va fi

  • 53 de victorii are Gregor Schlierenzauer în Cupa Mondială 
  • 21 de ani are Marius Lindvik

 

 

ADVERTISEMENT