Stiri sportive

Gigi i-a lăsat fără bani pe cei mai buni doi jucători!

UPDATE:...
24.09.2013 | 10:19
Gigi ia lasat fara bani pe cei mai buni doi jucatori
ADVERTISEMENT

UPDATE:

”Bonusurile de calificare sînt stabilite de Gigi Becali şi vor reveni celor care au contribuit la calificarea în grupele Champions League, nu celor care au contribuit la calificarea în play-off sau în turul trei”, a explicat Mihai Stoica. 

 

Rusescu şi Chiricheş au contribuit decisiv la titlul din sezonul trecut, dar nu-şi vor încasa recompensa de Liga Campionilor. Decizia îi aparţine patronului, care consideră că a dat dovadă de înţelegere faţă de ei cînd i-a lăsat să plece, anunţă FANATIK, în ediţia tipărită de vineri, 20 septembrie!

 

12.000.000 de euro a încasat Steaua din transferurile lui Vlad Chiricheş şi Raul Rusescu

chiriches alx8540

Laurenţiu Reghecampf şi Mihai Stoica au definitivat tabelul cu jucătorii „roş-albaştrilor” care vor încasa prima pentru cîştigarea titlului cu numărul 24 şi calificarea în grupele Ligii Campionilor, listă ce a fost trimisă lui Gigi Becali, la Penitenciarul Jilava, spre aprobare! Jucătorii vor încasa suma maximă de 120.000 de euro, în funcţie de minutele jucate. Astfel, titularii de drept, cei care au dus greul în sezonul trecut al Ligii I, dar care au evoluat şi în cele trei tururi preliminarii din Liga Campionilor, vor lua cei 120.000 de euro, restul jucătorilor urmînd a încasa sume mai mici, direct proporţionale cu procentajul de minute jucate!

ADVERTISEMENT

Opt jucători iau 120.000 de euro, inclusiv Chipciu!

Astfel, Ciprian Tătăruşanu, Iasmin Latovlevici, Lukasz Szukala, Alex Bourceanu, Mihai Pintilii, Adi Popa, şi Ciprian Tănase au fost trecuţi de Reghe în capul listei, aceştia fiind jucătorii de bază atît în sezonul precedent, cît şi în calificările din acest sezon din Liga Campionilor! Staff-ul Stelei a insistat ca şi Alex Chipciu să încaseze prima întreagă de 120.00 de euro, chiar dacă nu a jucat în ultimele trei etape ale campionatului precedent şi nici un minut în preliminariile Ligii Campionilor din cauza accidentării la tibie, suferită în meciul din campionatul trecut cu Dinamo.

„Ruse”, integralist degeaba

Lista întocmită de Reghecampf şi MM Stoica i-a cuprins inclusiv pe Raul Rusescu şi Vlad Chiricheş, fotbalişti transferaţi la Sevilla, respectiv Tottenham, în această vară! Gigi Becali a izbucnit într-o criză de nervi în momentul în care i-a observat pe cei doi pe listă, decizînd să-i taie pe cei doi! „La noul club, fiecare dintre cei doi a încasat mulţi bani la semnătură! Prima lor e transferul!”, a tunat Gigi, de la Jilava! Culmea este că Rusescu şi Chiricheş sînt în top patru în ceea ce priveşte minutele jucate în sezonul trecut, care a dus la cîştigarea titlului cu numărul 24! „Ruse” este pe locul 2, după Bourceanu, cu 2427 minute, atacantul fiind, de altfel, unicul fotbalist din lotul Stelei care a evoluat în toate cele 34 de etape ale campionatului precedent, în timp ce Chiricheş este pe locul 4 în acest top, cu 2220 minute jucate! Mai mult, noul fundaş al lui Tottenham a evoluat şi în 3 din cele 6 jocuri din preliminariile Ligii Campionilor, Chiricheş fiind integralist în turul cu Vardar şi dubla cu Dinamo Tbilisi!

ADVERTISEMENT

„Retrasul” Gabi Matei ia bani!

Tehnicianul Stelei i-a trecut pe absolut toţi jucătorii pe lista de premiere, inclusiv pe veşnic accidentatul Gabi Matei! Surse din cadrul clubului au dezvăluit pentru FANATIK că fundaşul dreapta ar urma să încaseze 10.000 de euro, pentru cele 90 de minute jucate în partida cu Pandurii Tg. Jiu, disputată în octombrie 2012! Acesta a fost unicul meci în care Matei a evoluat în sezonul precedent. Culmea este că Gigi Becali, după ce i-a tăiat de pe lista premiilor de Ligă pe Rusescu şi Chiricheş, a fost de acord cu acest bonus acordat lui Gabi Matei.

Au păţit-o precum Goian şi Neşu

Raul Rusescu şi Vlad Chiricheş nu sînt singurii fotbalişti din istoria Stelei care nu şi-au primit banii cuveniţi după ce au părăsit echipa din Ghencea. În trecut, în 2008, Mihăiţă Neşu a rămas fără banii pe care îi mai avea de luat de la Steaua, atunci cînd s-a transferat la Utrecht, după ce a „aflat” că a semnat o hîrtie în care renunţa la sumele restante, ca şi Dorin Goian, care a trebuit să se adreseze comisiilor LPF pentru a-şi recupera cei 20.000 de euro pe care îi mai avea de încasat de la Gigi Becali!

ADVERTISEMENT

Lista jucătorilor care încasează suma maximă de 120.000 de euro:

Bourceanu 27 meciuri – 2.781 minute, Liga I   6 meciuri – 540 min – preliminarii UCL

Tătăruşanu 26 meciuri – 2.385 minute, Liga I   6 meciuri- 540 min –  preliminarii UCL

Tănase       25 meciuri – 2.130 minute, Liga I   5 meciuri- 408 min –  preliminarii UCL

Adi Popa    24 meciuri – 2088 minute, Liga I    6 meciuri – 540 min – preliminarii UCL

Pintilii         27 meciuri – 2019 minute, Liga I    5 meciuri – 339 min – preliminarii UCL

ADVERTISEMENT

Latovlevici 26 meciuri – 2009 minute, Liga I,   5 meciuri – 540 min – preliminarii UCL

Szukala      28 meciuri – 1718 minute,  Liga I   6 meciuri – 495 min – preliminarii UCL

Chipciu      23 meciuri – 2096 minute, Liga I    0 meciuri – 0 min     – preliminarii UCL

 

3.000.000 de euro este prima totală pe care Gigi Becali o dă jucătorilor

15.000.000 de euro are Steaua garantaţi pentru participarea în Liga Campionilor

 

„Gigi Becali hotărăşte cine ia primele de Liga Campionilor şi care este cuantumul lor!” (Laurenţiu Reghecampf)

„Nu a existat nici o înţelegere cu Steaua ca Rusescu şi Chiricheş să nu încaseze prima de Ligă, după transferul lor” (Victor Becali)

 

 

ADVERTISEMENT