News

Grenadă descoperită pe un gard din județul Ilfov. Au fost chemați pirotehniștii

Incident grav în județul Ilfov. Vineri după-amiază, un bărbat a semnalat prezența unui dispozitiv artizanal, care pare a fi o grenadă, legat de un gard. Pirotehniștii au intervenit
06.01.2023 | 19:29
Grenada descoperita pe un gard din judetul Ilfov Au fost chemati pirotehnistii
O grenadă a fost găsită legată de un gard în Sintești, Ilfov. Pirotehniștii au intervenit de urgență. Sursa foto: Știrileprotv.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un incident semnalat extrem de rar pe teritoriul țării noastre a fost raportat, vineri, în județul Ilfov.

O grenadă a fost găsită legată de un gard în Sintești, Ilfov. Pirotehniștii au intervenit de urgență

Oamenii legii au fost alertați, la orele după-amiezii, despre faptul că pe o strada principală din satul Sinteşti, situat în comuna ilfoveană Vidra, se află un dispozitiv artizanal.

ADVERTISEMENT

Asemănător cu o grenadă, acest obiect exploziv era legat pe un gard, notează Agerpres. În urma evenimentului, pirotehniștii au fost chemați să intervină pentru a dezamorsa dispozitivul.

Anterior, la Sintești au ajuns și polițiștii orașului Popești Leordeni, cei ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ilfov, pentru efectuarea activităților din competență.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au luat rapid toate măsurile. A fost delimitat și asigurat perimetrul respectiv, astfel încât să nu existe pericolul unei explozii care să producă victime.

Pe strada unde a fost găsită grenada au fost mobilizați și specialiştii pirotehnici din cadrul SIAS-IGPR. După câteva ore, aceștia au dezamorsat grenada.

ADVERTISEMENT

În acest moment, autoritățile dau asigurări că nu există pericol de explozie și nici nu au fost persoane rănite. Agenții de la IPJ Ilfov efectuează cercetări pentru identificarea şi depistarea persoanei bănuite că a atașat grenada pe gard.

”La faţa locului s-au deplasat specialiştii pirotehnici din cadrul SIAS-IGPR, care au constatat că aspectele sesizate se confirmă, iar în urma activităţilor de specialitate, au dezamorsat dispozitivul respectiv. La acest moment nu există pericol de explozie, urmând ca dispozitivul artizanal să fie expertizat de specialiştii INC”, precizează poliția.

ADVERTISEMENT

Dosar penal pentru tentativă de omor deschis de IPJ Ilfov

În urma acestui incident extrem de grav, autoritățile din poliție au anunțat că au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor.

”În urma activităților specifice desfășurate, în cauză a fost deschis un dosar de urmărire penală, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor, urmărirea penală fiind în competența exclusivă a procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov”, a transmis Inspectoratul de Poliției al Județului Ilfov.

ADVERTISEMENT