Mașina de spălat este una dintre electrocasnicile pe care le folosim cel mai des. Ne este la îndemână tuturor, deoarece ne scutește de timpul pe care l-am consuma spălând la mână. Însă, trebuie să avem grijă la cum o utilizăm.
Mulți dintre noi nu cunoaștem regulile esențiale atunci când pornim mașina de spălat. Drept urmare, un prim semn că aceasta s-a stricat este faptul că timpul nu mai funcționează așa cum a fost setat.
Specialiștii spun că un astfel de aparat electrocasnic nu trebuie să fie încărcat cu produse, ci acestea să fie cât mai puține. De asemenea, este indicată spălarea cu apă caldă, chiar dacă se consumă mai multă energie, dar rufele vor ieși mai curate.
Pe lângă cele menționate, se recomandă să nu punem la spălat îmbrăcăminte cu fermoare, paiete, nasturi, deoarece se pot prinde în cuvă. Sunt foarte importante și selectarea modului de spălare și a temperaturii, în funcție de țesături.
Sortarea hainelor este, de asemenea, esențială. Pe etichetele lor sunt afișate instrucțiunile de spălare, care trebuie respectate, deoarece nu toate rufele au nevoie de apă caldă sau de apă rece.
De obicei, hainele se sortează după culoare și textură. De exemplu, nu se amestecă o rochie de culoare roșie cu o lenjerie albă de pat sau o draperie albă.
Inclusiv greutatea hainelor este relevantă. Nu se combină rufele greoaie cu cele ușoare, astfel încât să nu se deterioreze, iar mașina de spălat din nou se poate încărca.
Cel mai bine este ca un produs cu greutate mare, precum o pilotă sau o pernă să fie spălate separat. Dincolo de toate acestea, aveți grijă și să nu vă murdăriți mașina de spălat.
Nu puneți în interiorul mașinii de spălat haine pline de noroi, păr sau mâncare. Anterior, curățați încât să rămână pe produs doar ca o pată, iar mai departe mașina își va face treaba.