Life

Greşeala banală pe care o fac toţi românii dimineaţa. Ar putea să vă schimbe viața decizia aceasta

O greșeală banală pe care o faci dimineața ți-ar putea schimbat complet viața. Unele persoane nici măcar nu își dau seama că o fac zi de zi.
28.11.2022 | 18:49
Greseala banala pe care o fac toti romanii dimineata Ar putea sa va schimbe viata decizia aceasta
Greşeala banală pe care o fac toţi românii dimineaţa după ce se trezesc. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Anumite obiceiuri pe care le-am deprins încă din perioada copilăriei ar putea să fie nesănătoase, sau cel puțin asta consideră oameni de știință.

Greșeala simplă care o faci în fiecare dimineață

Nu puțini sunt cei care aleg să își facă patul în fiecare dimineață. Se spune că așa îți încep ziua mai bine și de asemenea, este și plăcut să te întorci acasă, la un pat cât se poate de aranjat.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință susțin însă că acest lucru ne poate afecta sănătatea. Cum este posibil? Dacă ideea de a ne face patul ne ajută pe plan mental, aceasta ar putea avea repercusiuni asupra stării noastre fizice.

Este important să știm că acarienii de praf sunt prezenți peste tot. Aceștia se hrănesc cu solzi de piele umană, fără ca măcar să ne dăm seama.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot ei sunt cei care produc și alergeni, care de cele mai multe ori pot fi inhalați în timpul somnului.

Studiile au demonstrat că în jur de 1,5 milioane de acarieni stau în așternuturile noastre în fiecare seară când ne punem la somn.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă nu îți mai faci patul dimineața

Ce legătura are acest lucru cu patul făcut de dimineață? Conform cercetătorilor, dacă alegi să îți lași patul nefăcut dimineață, cei peste 1 milion de acarieni au șansa să moară.

De cealaltă parte, cea mai mare greșeală pe care o poți face, spun oamenii de știință, este să alegi să îți faci patul dimineața.

ADVERTISEMENT

Explicația specialiștilor este una foarte simplă. Acarienii se simt mai bine într-un mediu cald și umed, adică cel în care dormi, iar în momentul în care mediul se schimbă, aceștia au șansa să moară.

Cu alte cuvinte, dacă așternuturile sunt larg deschise, acarienii dispar. Dacă patul este făcut, atunci aceștia rămân acolo, explică medicul Stephen Pretlove.

Ce spun specialiștii?

”Știm că acarienii pot supraviețui doar prin absorbția apei din atmosferă cu ajutorul unor mici glande din exteriorul corpului lor.

Ceva la fel de simplu ca și lăsarea unui pat nefăcut în timpul zilei poate elimina umiditatea din cearceafuri și saltea, astfel încât acarienii se vor deshidrata și, în cele din urmă, vor muri”, spune Dr. Stephen Pretlove pentru BBC.

Menționăm că acarienii pot declanșa astmul și tocmai din acest motiv, este bine să facem tot posibilul pentru a ne feri de ei. De asemenea, datorită umidității din casă, acarienii au șansa de a se dezvolta într-un număr extrem de mare, devenind astfel, în timp, un pericol de sănătate.

Dacă iei însă decizia de a nu-ți mai face patul dimineață, îți vei da seama că acest lucru nu doar că are un impact pozitiv asupra umidității generale, dar te va ajuta să te simți și mai bine dimineața.

ADVERTISEMENT