News

Greşeala banală pe care o fac toţi şoferii. Amenda este uriaşă după ce Codul Rutier s-a modificat

Graba și nervii îi pot face pe conducătorii auto să scoată bani grei din buzunar pentru a plăti amenda prevăzută în noul Cod Rutier.
13.11.2022 | 15:19
Greseala banala pe care o fac toti soferii Amenda este uriasa dupa ce Codul Rutier sa modificat
Greşeala banală pe care o fac toţi şoferii. Amenda este uriaşă după ce Codul Rutier s-a modificat. Sursa foto: instagram/ colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Traficul și graba spre locul de muncă le creează șoferilor o stare de nervozitate care îi poate costa scump. Asta pentru că, acești conducători auto folosesc în mod abuziv, atât claxonul, cât și farurile. Noul Cod Rutier prevede amenzi uriașe pentru aceste greșeli banale.

Amendă uriașă pentru această greșeală banală conform noului Cod Rutier

Zilnic, în București, și nu numai, la prima oră a dimineții se creează situații tensionate între conducătorilor auto. Traficul infernal și teama de a nu întârzia cu copilul la școală sau la job, provoacă nervi și agresivitate în trafic.

ADVERTISEMENT

Specialiștii sunt de părere că aceastea apar la volan atunci când un șofer se simte extrem de furios. Stare care se amplifică și poate duce chiar la  vătămări verbale sau fizice.

Introdus în anii 1990, termenul de furie pe șosea i-a determinat pe legiuitori să transforme în infracțiune penală exprimarea severă a mâniei stradale. Conducerea agresivă este considerată chiar o încălcare a regulilor de circulație în majoritatea țărilor unde se aplică Codul Rutier.

ADVERTISEMENT

 Amenzi de până la 750 de lei

Nu de ieri de azi, și pe străzile și șoselele din România și-a făcut simțită prezența violența la volan. Noul Cod Rutier, însă, nu se referă doar la vătămările verbale sau fizice.

Conform noilor reglementări realizate pe teritoriul românesc, ostilitatea șoferilor este tradusă și prin folosirea claxonatului în mod abuziv. De asemenea, și utilizarea repetată a semnalelor cu farurile este pedepsită.

ADVERTISEMENT

Această pornire banală din trafic este penalizată cu amenzi de până la 750 de lei.

În cazul folosirii abuzive a semnalelor cu farurile, agenții de circulație trebuie să surprindă șoferii în fapt.

Claxonatul, însă, este mai ușor de detectat, mai ales în aglomerațiile din intersecții. Și la stop sau la semafor pe culoarea roșu, se aud claxoane din spate de la un șofer mai grăbit.

ADVERTISEMENT

Așa că, stăpânirea ieșirilor vă poate ține departe de amenzile de până la 750 de lei pentru această greșeală banală.

ADVERTISEMENT